dilluns, 1 de novembre del 2021

AQUEST MES... POC DE CALAIX

TRASPASSOS – OCTUBRE 2021

Tot i tenir a la vora la seva  diada, aquest mes no ha estat gaire animat en quan a demandes de trasllat.

CÀNCER / ALTRES: 05

CÒVID: 00 

NO SABEN / NO CONTESTEN: 03

Comencem per Patrick Guy Sibley Huntrods, o millor, Pat Fish, l’elegant líder de la banda anglesa The Jazz Butcher. Creada el 1982, va enregistrar un quants discos de la mà de Glass Records fins que el 1988 va signar pel segell del gran Alan McGee, Creation Records i comença l’escalada amb Fishcotheque. El dia 3 va sortir a l’escenari per anunciar que no es trobava bé i que no es veia en cor de tocar. Dos dies després traspassava. Tenia 62 anys i la causa, tot i que no s’ha fet oficial, podria correspondre a una malaltia relacionada amb l’apnea que patia.

Pat Fish

El baixista i cantant de la banda de Detroit, Third Power. Va ser-ne també un dels fundadors, i el 1970 van llançar Believe, el seu únic àlbum. El 1971, van passar a formar part  de la densa història de la psicodèlia nord-americana. Va editar un àlbum en solitari i per un temps, va formar part de la banda de Bob Seger. Jem Targal començava a passar el dia 8 amb 74 anys. En un comunicat, la família ha declarat que ‘no va patir gens i va ser carinyós i alegre fins el final’. De la causa però, no en van dir res.

Jem Targal

El dia 9, ho feia Dee Pop, bateria de la banda de post-punk de Nova York Bush Tetras. Va ser afortunat i també va tenir ocasió de tocar-la amb gent com Richard Lloyd o The Gun Club. Segons va informar el seu manager Trip Warner, va morir tranquil·lament mentre dormia. Tenia 65 anys.

Paddy Moloney, el carismàtic membre co-fundador dels Chieftains, la banda de folk irlandesa que a totes ens ha fet saltironar més d’una vegada. Traspassava el dia 12 i la noticia la donava la seva filla Aedin Moloney que va afegir que va ser en un hospital de Dublín, sense que n’especifiques la causa. Tenia 83 anys.

El dissabte 16, traspassava el músic Tom Gray. Va formar part dels mítics The Brains, la banda de power-pop d’Atlanta. Més tard va crear amb Mark Johnson la banda de blues Delta Moon, amb els que va obtenir la popularitat que no va conèixer de jove. Tenia 70 anys i la causa, càncer.

Tom Gray amb The Brains (a la dreta dela foto)

El cantant de la banda de pop de Queens, Jay and the Americans, Jay Black, de nom real David Blatt. Ben actius al llarg de la primera dècada dels seixanta, va ser molt al començament, sense cap èxit encara, que va entrar-hi en substitució de John ‘Jay’ Traynor, catapultant-los als primers llocs de les llistes. Encara que no de forma oficial, el 2014 se li va començar a diagnosticar un possible Alzheimer. Traspassava el dia 22 com a conseqüència d’una pneumònia. Estava apunt de fer-ne 83.

Jay Black

Aquest mes, com que anem bé de temps, acabarem amb dos traspassos que es van quedar fora en l’anterior crònica:  

El primer correspon al compositor Mikis Theodorakis. El gran music i activista polític grec, creador de meravelloses bandes sonores (Zorba, the Greek, Z i État de Siège de Costa-Gavras o Serpico de Sydney Lumet) o composicions com Canto General del poeta xilè Pablo Neruda, així com ser la pedra a la sabata en la fosca etapa de la dictadura dels coronels. Va traspassar per un atac de cor fulminant, el dia 2 de setembre amb 96 anys, a casa seva, a Atenes.

José João Oliveira Galvão, prestigiós instrumentista que tot i ser nascut a Lisboa, va viure uns anys a Espanya, on va formar part de bandes com Los Buenos i esporàdicament d’Aguaviva. També va tocar la guitarra i va ser el productor de, entre altres meravelles, el primer disc de les mítiques Las Grecas. Va traspassar amb 79 anys. La causa es desconeix.

I ho deixem aquí. Fins d’aquí a un mes. O això espero.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada