dimarts, 9 de novembre del 2021

Λένα Πλάτωνος (LENA PLATONOS) ÉS UN BON RECURS

NOU REGISTRE

Al llarg d’aquesta vida d’aquí, no saps mai quan pots descobrir alguna cosa interessant encara que sigui vella. Descobrir-ne alguna de nova, ja ho he deixat córrer.

A Grècia, i fora d’ella en cercles experimentals, és tota una llegenda. Lena Platonos va ser de les primeres en l’ús de sintetitzadors, en l’escena electrònica grega dels vuitanta. Aquest mes passat, a través del segell de San Francisco, Dark Entries, ha editat un àlbum amb dotze cançons inèdites, enregistrades entre 1982 i 1985, de nom Εξισορροπιστές (Balancers). Ha estat re-masteritzat per George Horn a Fantasy Studios i Eloise Leigh ha dissenyat la carpeta, que inclou un insert amb les lletres en grec i en anglès.

El mateix segell, des de fa cinc anys, li ha anat re-editant la trilogia amb la que va fer-se un lloc destacat entre els músics inquiets, Sun Masks (1984), Gallop (1985) i Lepidoptera (1986). Balancers ‘és una obra purament electrònica amb sons bastants intims’ escriu Platonos en les notes del disc. La seva és una musica per viure experiències per debilitar la ment. Ens convé.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada