dilluns, 8 de novembre del 2021

PSYCHIC ILLS, HOMENATGEN AL SEU CAP

NOU REGISTRE

Quan el març de 2020 ens assabentàvem de la mort amb 41 anys de Tres Warren, el fundador juntament amb Elizabeth Hart dels Psychic Ills, ens vam quedar totes sense saber quina cara posar.

Van ser dies difícils, per a Hart, que portava divuit anys treballant amb ell, i per a la resta de la banda, que havien d’encaixar-ho amb l’agreujant de la insensata i aberrant paranoia en la que començaven a submergir-nos. Just un any després, aquest passat mes de març, la baixista treia amb el nom de Luca Yupanqui, Sounds Of The Unborn, via Sacred Bones Records. Un àlbum que es pot dir va interpretar el seu fill des de la seva panxa d’embarassada, per mitjà d’una tecnologia que es diu MIDI, i que capturava els moviments que la criatura, Luca, anava fent des de l’interior d’Elizabeth Hart

Mentre passava tot això, la recent mare li anava donant voltes al merescut homenatge pendent que tenia amb el seu ex-company de banda, Tres Warren. Es va posar en contacte amb Adam Amram, Jon Catfish DeLorme i Brent Cordero, la darrera alineació, per preguntar-los si s’afegirien al projecte. El resultat és aquest Songs For Tres, una delícia d'àlbum que acaba de llançar-se amb format digital i per a principis de 2022 en format vinil, també via Sacred Bones.

Elizabeth Hart

L’àlbum conté cinc talls originals i quatre versions. Aquestes versions, de cançons que li agradaven a Warren, les van considerar una manera de trencar el gel a l’hora de tornar-s’hi a posar, sense ell. Son Rainbows de Dennis Wilson, Station Man de Fleetwood Mac, Clay Pigeons de Blaze Foley i Right Track Now de Powell St.John.

Per altra banda, Hart va escriure I’ll Walk With You el mateix dia del traspàs de Warren i compte amb la participació de Hope Sandoval, que havia participat en I Don’t Mind, un tema del 2016, inclòs en el darrer disc de Psychic Ills. La resta de temes, anaven sorgint com un intent de ressaltar les experiències musicals i personals de tots ells, amb cadències acústiques i experimentals. Una part dels guanys que se n’obtinguin es faran arribar a RAICES, una organització benèfica que ajuda com pot, als nens desplaçats en el conflicte fronterer Texas/Mèxic. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada