divendres, 19 de novembre del 2021

HORSEGIRL AGUANTARAN EL TIPUS?

ALTRES REGISTRES

Feia temps que no es veia una cosa igual. Des de 2019, tres cançons i una vintena de samarretes pintades a mà per elles mateixes, més un single... i totes, premsa especialitzada inclosa,  pendents de Horsegirl. Serà cert que tenen entre 17 i 19 anys?

Ara entenem perquè surt una segona edició del single Billy, via Matador Records, amb History Lesson Pt.2 el cover de Minutemen a la cara B. El terceto de noies de Chicago format per Penelope Lowenstein (veu i guitarra), Nora Cheng (veu i guitarra) i Gigi Reece (bateria) es van conèixer el 2018 i animades pel vell de Penelope, van formar la banda, amb una Fiona Clark (baix) que ja no figura en els crèdits.

La producció d’aquest single ha anat a càrrec de John Agnello (Dinosaur Jr., Sonic Youth, Kurt Vile) del que s’han quedat enamorades. Sobre Billy expliquen: ‘Va haver uns dies en que ens passàvem les tres juntes al soterrani de Penelope escrivint i gravant. És d’aquell període la cançó. Havia estat llegint sobre l’afinació alternativa de Nick Drake, que la va portar a desafinar la seva guitarra. Després Nora va afegir una línia vocal rítmica. També estàvem escoltant moltes bandes de Nova Zelanda, Flying Nun dels 80 i 90 i així amb una mica de improvització, Billy va encaixar ràpidament’. Siguin o no el milionèsim hype, només aquest single, ja mereix passar a la història. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada