diumenge, 21 de novembre del 2021

THE BRIDGE, CONTINUA INFLUINT-NOS COM EL PRIMER DIA

RE-EDICIÓ

Thomas Leer i Robert Rental vivien a Port Glasgow, on van néixer, i a finals de la dècada dels setanta, entremig de tot el batibull avantguardista que es coïa a la ciutat de Glasgow, es van posar a fer música inspirats per l’escena punk-electrònica que començava a treure el cap.

Després d’auto-editar-se un parell de singles, van tenir la sort de creuar-se amb la gent de Throbbing Gristle i signar per Industrial Records. Junts van treure un únic àlbum, The Bridge, el 1979. El van enregistrar durant dues setmanes a casa del mateix Rental amb un equip que els hi van deixar TG.

(crèdit: Chris Carter)

Robert Rental es va retirar de la música i va traspassar de càncer el 2000. Thomas Leer va signar amb Cherry Red, va crear Act amb Claudia Brücken i després d’una pausa, va reprendre l’activitat fins l’actualitat. Ara, aquest clàssic de l'electrònica, ens tornarà a seduïr en una nova edició en format vinil i amb informació nova ampliada. Sortirà a finals de gener via The Grey Area / Mute, el segell fundat el 1990 – inactiu uns anys de la primera dècada i activat de nou el 2013 – dedicat a la recerca, restauració i re-edició d’àlbums que han pogut ser influents.

L’esdeveniment es fa coincidir amb l’exposició From The Port To The Bridge. Una exposició que fa un repàs al treball i el llegat de Thomas Leer i Robert Rental i que s’haurà instal·lat a The Horse Hospital de Londres a partir del 21 de gener i fins el 10 de febrer de 2022. Quaranta-dos anys després, The Bridge continua hipnotitzant-nos amb tota la seva intensitat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada