dijous, 23 de desembre del 2021

“DIABOLIK” A LA MOLE ANTONELLIANA

ART – INSTAL·LACIONS – DISSENY

L’estètica i el disseny del nostre primer mon, no sempre s’ha regit pel daltabaix suec d’IKEA. Vist ara, sembla impossible, però fins i tot ells van tenir grans genis del disseny, com Arne Jacobsen i Alvar Aalto.

A banda del disseny nòrdic, els anys cinquanta i els seixanta especialment, el disseny va viure el seu moment d’esplendor i al cinema hi va quedar plasmada molta d’aquella excitació i esbojarrament. Un clar exemple és la producció italiana de 1968 Danger: Diabolik del director Mario Bava, amb coproducció de Dino de Laurentiis, música de Ennio Morricone i protagonitzada per John Phillip – que l’acabàvem de veure a Barbarella de Roger Vadim – i Marisa Mell.





Ara, el Museo Nazionale del Cinema de Torí, presenta “Diabolik alla Mole”, una exposició dedicada a l’anti-heroi italià del que l’any que ve, es celebraran els 60 anys de la seva creació, per les germanes Angela i Luciana Giussani, el 1962. S’hi pot veure fotografies i còmics originals, accessoris extrets directament del plató i material inèdit de la versió de Bava, així com de la versió que mai va arribar a tirar endavant de Seth Holt el 1965 que havia de protagonitzar l’actor francès Jean Sorel. També hi ha rareses dels arxius de l’editorial Astorina, de l’Archivio Publifoto Intensa Sanpaolo i material de nombrosos col·leccionistes privats. 




projecció sobre la cúpula de la Mole de Torí

Inaugurada a mitjans d’aquest mes, coincidint amb l’estrena del remake dirigit per Manetti Bros, estarà en marxa fins el 14 de febrer de 2022.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada