dissabte, 11 de desembre del 2021

TORNA LA INTENSITAT DE NEIL YOUNG

NOU REGISTRE

Es veu que algú s’ha atrevit i els ha comptat. Si ens en refiem, Barn és l’àlbum d’estudi que fa quaranta-u – el catorzè amb Crazy Horse – de Neil Young, aquell canadenc, presumptament tímid.

El disc el van enregistrar l’estiu passat en un paller del segle XIX, per la zona de les Rocky Mountains, a Colorado. Young i Daryl Hannah, feliçment casats des de fa tres anys, el van trobar i el van voler restaurar amb l’ajuda d’un equip especialitzat en aquest tema: ‘Sempre estava pensant, ‘be, tan aviat com l’acabem, hi tocaré música i serà genial, i realment ho ha sigut. Les parets reconstruïdes amb troncs d’enormes pins Ponderosa, produeixen un so increible’, explica. Hannah va enregistrar-ho tot i existeix una pel·lícula del mateix nom que es podrà veure demanant permís i per un temps limitat, a no sé quina organització. 

(d’esq a dreta: ils Lofgren, Billy Talbot, Neil Young i Ralph Molina) DHLOVELIFE

 

Son 10 cançons on hi ha tonades tranquil·les i exaltacions rockeres com les habituals en ell i que broda amb tota la classe que li permet l’edat. L’acompanyen els mítics Crazy Horse de Ralph Molina, Billy Talbot i Nils Lofgren, de nou a la banda, substituint a Frank “Poncho” Sampedro. Un satisfet Young comenta sobre això: ‘Estic agraït d’estar aquí encara i estic molt feliç d’haver fet aquest disc i amb la banda. Hem estat junts durant més de 50 anys i poder-lo fer, i en aquest paller... les cançons van arribar ràpid,... ha sigut un plaer’ apunta.

Young no s’ha pogut estar de comentar el seu actual estat anímic pel que fa als nous temps. Diu que no entén la manca d’acció sobre el “canvi climàtic” i l’enfocament de la pandèmia. Doncs personalment, penso que a aquestes alçades, amb 76 anys, ja hauria de saber-ho. El que sí està clar, és que el disc va sortir ahir via Reprise Records.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada