dilluns, 27 de desembre del 2021

L’EMPREMTA DE L’“HOME DE VÍMET”

BANDA SONORA – ALTRES REGISTRES

The Wicker Man, és una pel·lícula que continua aixecant passions. Rodada el 1973, va incloure tots els ingredients – a més de Christopher Lee, Britt Ekland, Ingrid Pitt i Lindsay Kemp – perquè d’una forma lògica, generés una legió de fans que encara avui, no para de créixer.

El segell anglès Silva Screen, especialitzat en bandes sonores, ha tret la reedició que, finalment, sembla que és la bona. Aquella que al seu autor, el compositor novaiorquès Paul Giovanni, li hauria agradat veure premsada després de l’estrena de la pel·lícula. Però sembla que per diferents causes, no va ser possible, fins uns quants anys més tard. Segons Discogs, la primera edició publicada oficialment data de 1998.


Per la banda sonora de la pel·lícula, inspirada en el llibre Ritual de David Pinner, publicat el 1967, van encarregar al músic londinenc Gary Carpenter de formar especialment un grup. Es va dir Magnet. L’àlbum es considera pels experts (ara que aquests estan tan de moda) una important influencia del neo-folk i l’àcid folk. El 2004, la influent antologia editada per Castle, Gather In The Mushrooms: The British Acid Folk Underground 1968-1974, va incloure el tall Corn Rigs de Magnet en la seva edició. 

The Wicker Man va arribar a tenir el seu festival de música, The Wickerman Festival, considerat el germà petit de Glastonbury. El 2013 es va treure una edició per commemorar els 40 anys de l’estrena del film. Per aquella, Silva Screen va demanar a Richey Beckett una nova imatge per la portada en vinil que es va esgotar ràpidament. Aquest llançament d’ara, aporta noves il·lustracions i el vinil es presenta en color, en una nova edició limitada. Paul Giovanni, que va fundar també Side Show, amb el que van editar un únic i fluixet àlbum el 1970 amb Atlantic, va traspassar amb 57 anys el 1990.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada