dimarts, 14 de desembre del 2021

ULTRATRUITA A PUERTOLLANO

NOU REGISTRE

És del tot indispensable tenir en compte que la música feta aquí, parlant en termes generals, no sempre ha sigut tan poc interessant com ara.

Fets a Barcelona, Ultratruita venien de Basura i La Truita Perfecta. Van editar un parell de singles el 1982 i el 1983 per a Ddomestic – segell creat per Panotxa i Víctor Nubla –  van fer un bon grapat de concerts... i van deixar rastre.

La primera formació oficial eren Jeannette i Boris Porter, Panotxa, Miquel i Gat. Després hi va haver una segona i una tercera, tot això en el breu període de temps que van aguantar. Ara, des del Poble‘més’Nou que mai, la gent d’Edita La Servidumbre + Ultra Local Records editen en cassette la gravació del concert que va fer la banda a Puertollano, poble situat a 2 hores i mitja de Madrid. Va ser el 10 de setembre de 1983, dintre del que en van dir Movidas Poperas, concerts que es van inaugurar un any abans i es van acabar un any després. Hi van passar molts dels grups considerats de la ‘movida’ esclar. Encara que ells, no crec que s’hi consideressin, entre altres coses perquè era un moviment molt de l’altiplà espanyol. Com sigui, allà estaven i aquesta n’és la proba.

La música que es fa aquí, no sempre ha sigut feta pensant només per sortir a la tele 3 o per fer saltironets en acampades i festes kumbaià de la facu. Això, si no és per tenir els orgàsmics 5 minuts d’extrema glòria sortint a l’iCat. Algunes afortunades, però, van poder viure una etapa, potser la darrera, en que es pot dir que hi va haver una escena musical en escenaris com l’antic Zeleste o Metro i que impregnava també, encara que tímidament, a la moguda de platea. Indispensable recordar-ho. Ni que sigui en petits comitès. Es podrà adquirir a partir del 24 de febrer de 2022. 

Llistat de cançons:

Cara A

Sangre y Arena

Algo Extraño

Silencio

Ionica

Moscú

Cara B

¿Quién Me Visitará?

Metafísico

Frio

Aburrido

La Conspiració




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada