dissabte, 4 de desembre del 2021

PER "LOOP", NO ESTAVA TOT DIT

NOU REGISTRE 

Tres discos a finals dels 80. Ara, trenta-un anys després del darrer àlbum, Loop, i en concret Robert Hampson, creu que no estava tot dit i llança Sonancy, que en llatí vol dir 'fer soroll'. Per si no havia quedat clar.

Formats a Londres, van ser precursors de la neo-psicodelia imperant avui, dels que van deixar rastre amb una sèrie de simfonies plenes de riffs i distorsió a tot drap. Robert Hampson, l’únic dels tres originals, quan ho van deixar, amb Scott Dawson es va refugiar a Main, allunyant-se de les guitarres però no de l’experimentació. També es va unir a l’històric col·lectiu francès Groupe de Recherches Musicales. Després van venir alguns concerts, incloent la reaparició a l’All Tomorrow’s Parties (ATP). Hampson explica: ‘Va ser a partir de treballar amb gent com Barry Hogan a l’ATP i posar-nos en les re-edicions dels discos originals, que vaig pensar que encara podia dir alguna cosa interessant. No soc dels que fa coses per fer-les’. Continua donant pistes del retorn: ‘Amb Sonancy també volia incorporar un so post-punk, donar-li la volta i que sonés amb influències psicodèliques. El que sempre ha sigut Loop, aquesta mescla de ritmes àcids i aspres’. 

En la formació actual hi trobem a Dan Boyd (segona guitarra), Hugo Morgan (baix) i Wayne Maskel (Bateria) i el van enregistrar a l’estudi Joe’s Garage de Bristol. Li demanen que inclogui les lletres, però prefereix que la gent s’hi apropi sense influències, amb un cert misteri. Tot i això, respecte al nou àlbum vol deixar clar alguna cosa del moment actual: ‘Hi ha molta ràbia allà dins. No m’agrada veure l’abús de poder, que és el que estem veient ara mateix i em fa fàstic. No diria que Sonancy sigui desolador, perquè soc una persona que creu que encara hi ha possibilitats de canvi. Això pot semblar ingenu, però sempre espero que la gent surti d’aquest coma en que semblen estar tots. Hi he posat una mica d’esperança a les lletres’. 

Comparteix per anar fent boca aquest Halo. Un explosiu tema per acompanyar les seves savies paraules. L’àlbum sortirà l’11 de març de 2022 via Fuzz Club Records.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada