dimecres, 8 de desembre del 2021

GORDAN, CLAUS EN LA RECUPERACIÓ

NOU REGISTRE

Gordan han fusionat tradició amb experimentació. El trio amb base a Berlín, millor no podien debutar. Amb la veterania assolida, Down In The Meadow, posa el llistó del coneixement musical per les altures.

Svetlana Spajić (Antony and the Johnsons, William Basinski), el multiinstrumentista Guido Möbius i el bateria Andi Stecher (Orchestre Les Mangelepa), amb un bagatge impressionant, es catapulten en la força de les cançons folk antigues de Sèrbia. Down In The Meadow és el tema que obra i dona nom a l’àlbum, on Svetlana Spajić homenatja a les seves àvies Vidosava i Milka, a través dels kilims fets per elles i que la tapen en el vídeo que l’acompanya, per cert, rodat a casa seva al barri de Dorćol, al centre de Belgrad. 

 

Don’t Ask How I Live, és una picada d’ullet reivindicativa cap a la música popular dels anys 80 que es va conèixer com Južni Vetar, que va introduir músiques orientals, que venien de l’altre costat. Com expliquen en un comunicat el seu treball ‘és el que succeeix quan fusiones la música tradicional sèrbia amb formes experimentals d’abstracció, energia i minimalisme’.

El treball d’experimentació amb cançons i instrumentació tradicional és una branca de la música que pot fer aportacions imprescindibles. Que dir del camí fet per la banda de Christian Burchard o sense intenció d’ofendre a ningú, les inspiracions de Thom Yorke. Seediq Song podria ser la pròxima de Radiohead.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada