dijous, 9 de desembre del 2021

"TRAVIS DUO: JARVIS EARNSHAW & TREVOR DUNN", FAN QUE ENS TREMOLIN LES CAMES

NOU REGISTRE

Jarvis Earnshaw i Trevor Dunn, amb el nom de Travis Duo, tenen previst llançar aquest divendres l’album auto-editat Hypnagogia, (hip-næ-'gä-jia, que vol dir pertanyent al període de l’estat de transició entre la vida de vigilia i la dels somnis, o sigui, alucinacions hipnagógiques).

Una obra carregada de passatges jazzístics com si fos un viatge amb diverses aturades en altres dimensions. També te parades on s’enllaça en conceptes com el free-jazz, amb instrumentacions abstractes improvitzades que van sorgir a partir d’un conjunt de dibuixos i diagrames esbossats durant somnis lúcids.

Earnshaw va néixer a Londres, encara que la seva infantesa es va desenvolupar al Japó, debutant amb 15 anys a través del segell Slam Records. ‘Vaig créixer a trompicons en un entorn natural del Japò i mai m’hauria pogut imaginar que acabaria tocant amb Trevor Dunn, un dels meus herois. Encara recordo la primera vegada que el vaig escoltar amb Mr.Bungle, obrint-me el cap amb “Travolta”. Als 13 anys, estava obssesionat amb el grup’, explica. Per la seva banda, el veterà Dunn, a part de Mr.Bungle, ha treballat amb Tomahawk, John Zorn, Fantômas o els Melvins. Hypnagogia l’ha enregistrat i mesclat Martin Bisi (Sonic Youth, Herbie Hancock, White Zombie, Ginger Baker, Swans, John Zorn) al seu BC Studio a Gowanus, Brooklyn i masteritzat per Josh Bonati (William S. Burroughs , Zola Jesus, Beaks>, Mort Garson 'Plantasia', Slowdive, Jenny Hval). A l’hora de ser gravat, se’ls hi va afegir en alguns temes gent com el saxofonista Devin Brahja Waldman (Godspeed You! Black Emperor, Thurston Moore, Notable Deaths).

Fa quinze dies van compartir aquest vídeo corresponent a Hitherto, on participa amb la flauta Daniel Carter, un altre veterà venerat de l’escena underground del jazz a Nova York. Una fascinant pista de 4 minuts amb cítares i violoncels que es recargolen penetrant en el nostre subconscient proveint-nos de nous i constants sortilegis ritualístics. L’edició en vinil porta com a Bonus Track molt especial, el tema Folie A Deux, una interpretació de Lonely Woman d’Ornette Coleman i un booklet de 16 pàgines.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada