dijous, 2 de desembre del 2021

NORMALITAT A LES PORTES D’EMBARCAMENT

TRASPASSOS – NOVEMBRE 2021

Respecte a la gent que aquest mes tenia el bitllet de partida, la circulació a la porta d’embarcament per la nau inter-estelar, no podia ser més normal. Aquí en va un resum:

CÀNCER / ALTRES: 08

CÒVID: 00

NO SABEN / NO CONTESTEN: 06

El dia 2 començàvem el mes amb la noticia de la marxa de Derek Hood, bateria d’ All About Eve i Baader Meinhoff. Traspassava per un càncer als 56 anys.

Derek Hood

L’endemà, moria Georgie Dann, un dels mites de l’estiu i les festes de Nadal amb les seves cançonetes de lletres intel·lectuals. Més entranyable, impossible. Va néixer a París i va traspassar a Majadahonda, Espanya. Ho va fer a causa de complicacions derivades d’una intervenció quirúrgica, tot i que també patia de càncer de pulmó. Tenia 81 anys.

Georgie Dann

La periodista Maureen Diana Cleave, traspassava amb 87 anys a casa seva d’Aldeburgh, Anglaterra, el dia 6. La seva filla, sense especificar més de la causa, va informar que tenia un Alzheimer. Ella va ser la del rebombori a partir de la declaració de John Lennon afirmant que els Beatles eren més populars que Jesús.

Maureen Diana Cleave

Terence Wilson, conegut com a Astro. Trompetista i cantant a més de co-fundador i membre dels UB40 des de 1979 fins el 2013. Traspassava el mateix dia amb 64 anys. Fonts properes només han especificat que ho va fer després d’una breu malaltia. Quan diuen breu, a quan es deuen referir?

Terence Wilson, 'Astro'

El dia 6 no va ser un bon dia. Moria també Andy Barker, membre de la banda d’acid house de Manchester, 808 State casi des de la seva creació i fins l’actualitat, amb un parèntesi de 18 mesos que va ser a l’ombra condemnat per tràfic de drogues. No s’han fet públiques les causes. Tenia 53 anys.

El dia 8 traspassava Margo Guryan, de la que en el seu dia, ja en vam donar part aquí. Va morir a casa seva de Los Angeles amb 84 anys i sense que a hores d’ara hagi transcendit la causa.

Spike Heatley, de nom real Brian John Heatley, amb el seu contrabaix, un dels primers en formar part de la mítica formació anglesa Alexis Korner’s Blues Incorporated. Només s'ha fet saber, que el seu estat de salut era delicat, sense que s’hagi especificat més. Traspassava, retirat, el 10 a la localitat de Dinan, França als 88 anys.

Spike Heatley

El dia 11, l’anglès John Goodsall, prestigiós guitarrista de The Alan Bown Set, Atomic Rooster i Brand X, entre moltes altres, desenvolupant una llarguíssima carrera. Tenia 68 anys i les causes no han estat aclarides.

John Goodsall

El mateix dia, Graeme Edge, bateria i membre original de The Moody Blues. Anglès de naixement, va morir a Florida amb 80 anys, de càncer.

El baixista de Paul Revere and the Raiders, Keith Allison. Va estar amb ells de 1968 a 1975. Va traspassar el 17 amb 79 anys a casa seva a Los Angeles per causes naturals.

Keith Allison

Hans-Erik Dyvik Husby, cantant de la banda noruega formada a finals de la dècada dels vuitanta Turbonegro. S’ha especulat molt sobre les causes del decés. En un principi es va parlar de suïcidi, però oficialment no s’ha fet públic. La versió final, o una d’elles, que va morir de sobte el 19 de novembre als 49 anys, a Slottsparken, Oslo, amb un cos cansat, després d’una llarga vida d’addicció a les drogues.

‘Billy’ William Hinsche, music nord-americà nascut a Filipines. Va ser membre dels californians Dino, Desi & Billy i posteriorment music de sessió i d’acompanyament com a vocalista i multi-instrumentista en les gires dels Beach Boys. Sa germana estava casada amb Carl Wilson. Va traspassar el dia 20 amb 70 anys, d’un càncer diagnosticat un parell de setmanes abans. Sa mare va morir el mateix dia amb 95. Diuen que no hi ha casualitats.

‘Billy’ William Hinsche

Syd Barret, Lou Reed, David Bowie, The Ramones, The Sex Pistols, Queen, Talking Heads, Blondie, The Killers, Jane’s Addiction o els Misfits i centenars de milers més. Quin cantant, music o banda no havien passat per davant del seu objectiu? Si no hi passaves, no entraves a l’olimp. El famós Mick Rock, anglès de naixement, traspassava el 18 amb 72 anys a Staten Island, NY. La causa no ha transcendit.

Mick Rock

El dia 23, s’anunciava el traspàs de l’actriu britànica-maltesa Mary Collinson que, al costat de sa germana bessona, el 1971 va protagonitzar un dels films més sonats de la saga Dràcula, etapa Hammer. L’octubre de l’any abans, potser per preparar el terreny, van ser les playmates del mes per la revista Playboy. Tenia 69 anys i la causa no s’ha donat a conèixer. La seva germana Madeleine va morir el 2014... i aixì, arribem al darrer mes de l'any. Ens veiem en uns dies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada