diumenge, 12 de desembre del 2021

"DRINK MY BLOOD" ...i NO ET TAQUIS

COSES QUE PASSEN

...i mira que em cauen be les noies del col·lectiu Pussy Riot. Però a això ja no se quin nom posar-li. Obra d’art NO és.

Aquest passat 2 de desembre a través de Friends With Benefits, van treure a subhasta l'obra Drink My Blood, que consistia en una ampolleta de sang de la mediàtica artista conceptual Nadezhda Tolokonnikova, que anava acompanyada del certificat de llibertat que es va emetre, quan la van deixar anar de la presó el 2013. Certificat que anava tacat, també, de sang seva. 




En el pack s’incloïa una cançó inèdita de Pussy Riot, de nom Anthem en NFT (Non-Fungible Tokens), format digital que han utilitzat ja altres vegades, com amb Virgin Mary, Please Become A Feminist també de Tolokonnikova, venut per 40 ETH (uns 150.000€) una mena de criptomòneda inventada per un canadenc de parents russos. El certificat físic, encara que tècnicament és part de l’obra d’art, romandrà amb l’artista per raons legals. Això sí, pels perdedors, hi va haver, una versió digital de consolació, del flascó de sang. Perquè no plorin.

Aquesta darrera fira – per dir-li d’alguna manera – d’Art Basel, l’artista armènia Narine Arakelian, va subhastar un òvul seu. Va dir que esperava que el comprador el fes servir per a tenir un fill.

El final s’apropa.

Nadya Tolokonnikovan el 2019 a Moscou

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada