dimarts, 7 de desembre del 2021

LA MÚSICA LUNAR DE “COIL” ENS TORNA A IL•LUMINAR

RE-EDICIÓ

La banda anglesa Coil va fer entrega d’alguns dels treballs més interessants de música experimental i d’avantguarda, amb una col·lecció d’àlbums tremendament excitants, en el període comprès des de principis dels 80, fins ben entrats al nou segle.

S’ha d’estar al cas per no deixar-se perdre ocasions com aquesta, en que es re-editen alguns dels seus clàssics. L’any 1999, John Balance i Peter “Sleazy” Christopherson, van deixar Londres per anar a viure a una tranquil·la casa de la costa anglesa, a Weston-super-Mare – naturalment, ara farcida de turistes – on fa vint anys, plegats, ja es van cuidar de que brillés una llum de lluna ben espacial. D’aquelles sessions va sortir Musick To Play In The Dark, editat el mateix any. Aquelles tomes els van engrescar tant, que un segon àlbum va agafar forma. Amb l’encertada recent incorporació del gal·lès Thighpaulsandra, la immersió cap a l’electrònica més experimental amb l’ajut de les forces i substàncies adequades, prometia grans resultats. Com així va ser. Per postres, la icònica cantant escocesa Rose McDowall, va passar per allà i va posar la veu en dos dels talls. Aquest segon va sortir l’any següent.

El novembre de 2020 Dais Records va re-editar el primer i ara, te prevista la sortida de la continuació, aquest Musick To Play In The Dark², per primers d’abril de 2022, vint-i-dos anys després del llançament estel·lar.

Reedicions com la del segell nord-americà de música experimental, Dais Records, venen molt oportunament. En èpoques com aquesta, en que alguns discos a preus absolutament desorbitats i immorals estan a l’abast només dels rics, re-edicions com aquesta son d’aplaudir. 

A la seva pàgina, en el moment de la compra, avisen: 

NOMÉS UN VINIL PER CLIENT – ES CANCELARAN I REEMBORSARAN LES COMANDES D’ESPECULADORS I REVENEDORS



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada