dissabte, 28 de novembre del 2020

DIVIDE AND DISSOLVE, BELLESA I COMPROMÍS

NOU REGISTRE

La parella amb base a Melbourne Divide and Dissolve aquest any s’estan superant amb una activitat que desborda creativitat i compromís pels quatre costats

Pel 29 de gener de 2021 tenen preparat el tercer àlbum, Gas Lit, produït per Ruban Nielson (Unknown Mortal Orchestra), aquesta vegada editat per la discogràfica australiana Invada Records. De moment però, podem escoltar el single TFW que van treure a l’estiu, i els avançaments del disc en questió, We Are Really Woried About You i ara aquest espaterrant Denial.

Takaiya Reed i Sylvie Nehill han volgut donar una volta més a la seva particular forma de treballar. El missatge que han llançat és clar: ‘Volem que siguin una manifestació de la nostra resistència a la colonització, l’esclavitud, el racisme, l’estat carcerari, l’imperialisme i les estructures de poder opressives’. We Are Really Worried About Youés una crida a la transformació i la llibertat. La cançó i el vídeo, pretenen soscavar i destruir el marc colonial de la supremacia blanca. Estem teixint juntes la lluita per la sobirania indígena, l’alliberament dels negres i els indígenes, l’aigua, la terra i el retorn de tot això als seus veritables propietaris. Descolonització ara’, proclamen. El vídeo de Denial va ser filmat en la terra sagrada de Taupo-Nui-A-Tia, al final de l’hivern a l’hemisferi sud, per Amber Beaton, la reconeguda directora de treballs experimentals. La peça, és una recargolamenta de riffs que parla per sí sola. Comenten: ‘A vegades no cal parlar per a que s’entengui el què passa. Amb la música, també ens comuniquem amb els nostres avantpassats’. Sens dubte.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada