dimarts, 27 de setembre del 2022

HALLYU! THE KOREAN WAVE

SHOWCASING THE DYNAMIC POPULAR CULTURE OF SOUTH KOREA

ART – INSTAL·LACIONS – DISSENY

En Kim Jong totes el coneixem. A vegades, com un dels dolents, és el culpable de tots els nostres mals, com ara ho és en Putin. Els dolents acostumen a ser famosos per això, perquè son els culpables de tots els nostres mals.

En Yoon Suk-yeol en canvi, no el coneix ni Déu. Mana a la Corea del Sud. És un bo i com a tal, la seva societat ha progressat amb la resta de països que han progressat fins a ser on som. El V&A (Victoria & Albert Museum) de Londres, dedica una amplia i de lo més vistosa exposició  – dura 9 mesos – on s’explora la cultura popular de la part de baix de Corea i l’impacte que està tenint en el mon en el context de les arts creatives com el cinema, la moda o la música. En l’Oxford English Dictionary ja s’han inclòs 26 paraules coreanes.

Es poden experimentar al voltant de 200 objectes, des de indumentàries de les colletes del K-pop, fins al fenomen Gangnam Style o una rèplica del bany de la pel·lícula Parasite de Bong Joon-ho. 

La curadora de l’exposició Rosalie Kim comenta: ‘A tot el mon, en les exposicions sobre Corea es centren en la dinastia Joseon o la Goryeo, però no necessàriament en la cultura popular’. Per exemple, que aixequi el braç qui sàpiga que vol dir Hallyu?, doncs es refereix a la popularitat mundial de la cultura del país asiàtic.


Només entrar, amb el primer que et topes, és una pantalla on es reprodueix una de les cançons més famoses després del llançament el 2012, el famós Gangnam Style de PSY i al seu voltant, tot de pantalles petites on es reprodueixen les versions, paròdies i rebregades de la cançó, on apareixen des de presoners, astronautes o iaies a punt de caure i trencar-se el fèmur. Tot un poema.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada