divendres, 16 de setembre del 2022

JOSEF VAN WISSEM, ARA MÉS QUE MAI, MÉS ENLLÀ DEL TEMPS

A LA VISTA / BSO

A 100 anys de l’estrena de Nosferatu del director i genial mestre de l’expressionisme alemany, F.W. Murnau, el comte Orlok manté intacta el seu poder fascinador.

El famós compositor holandès amb residència a Brooklyn, Jozef van Wissem, ha anunciat el llançament de la banda sonora de Nosferatu. The Call Of The Deathbird. Sorgeix d’un encàrrec que el 2019 li va fer La Cinémathèque Française parisenca consistent en que escrivís i interpretés una música per a la versió restaurada del clàssic de terror de 1922.

Quan l’estava escrivint, vaig trobar un 7” holandès amb sons d’ocells dels carrers de Rotterdam. Vaig manipular-los i els vaig afegir a la partitura’ explica van Wissem. ‘Comença amb un sol llaüt, es van afegint guitarres elèctriques i sons distorsionats, passant així del silenci al soroll en 90 minuts, culminant en un death-metal dens i lent’ ha dit el músic en una recent entrevista pel New York Times.


El 2013, van Wissem va guanyar el Cannes Soundtrack Award per Only Lovers Left Alive del seu amic i col·laborador en projectes musicals Jim Jarmusch, amb el que ha enregistrat quatre àlbums. El disc estarà disponible entre finals d’octubre i primers de novembre, via Incunabulum Records. Van Wissem ho va resumir així: ‘L’experimentació és la sang vital de la música’. Clavat. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada