dijous, 1 de setembre del 2022

ÉS MENTIDA QUE A L’AGOST NO ET POTS NI MORIR

TRASPASSOS / AGOST 2022

CÀNCER / ALTRES: 07

EL VIRUS MALIGNE: 00

NO SABEN / NO CONTESTEN: 05

Comencem amb dues fora del mes. Per aquest viatge, el dia de partida no implica massa importància. Per tant, en aquest cas, el retard, passa a ser secundari.

Takahiko Iimura, cineasta japonès experimental i d’avantguarda. Pioner en la utilització del vídeo com a eina de treball creatiu, entre les seves obres, destaquem els documentals sobre John Cage i Yoko Ono. Va traspassar el darrer dia de juliol amb 85 anys segons va confirmar Microscope Gallery de Nova York, sense que especifiqués la causa.

Takahiko Iimura

El mateix dia ho feia la pintora Carole Caroompas. Des de Los Angeles desafiava a la modernitat amb les seves pintures estructurades i de gran format. Li agradava representar al segment de gent que no seguien les regles i ho feia a partir de mesclar la cultura pop amb els arquetips de gènere. Tenia 76 anys i la causa del traspàs un Alzheimer.

Carole Caroompas

Mike LangMichael Anthony Lang – ja el 5 d’agost. Pianista i compositor nord-americà amb més de 2.500 bandes sonores, com es pot deduir, de tots n’hi ha de tots els colors. També va tenir temps per participar en nombrosos treballs de gent com Ray Charles, Aretha Franklin o Frank Zappa. Va traspassar amb 80 anys d’un càncer de pulmó a casa seva, a Studio City.

La cantant australiana Judith Durham, membre de The Seekers des de la seva fundació el 1963 fins el 1968 que va voler intentar-ho en solitari. Va traspassar com a conseqüència d’una malaltia pulmonar crònica en un hospital de Melbourne als 79 anys.

Judith Durham

El dia 8, la seva compatriota, cantant, actriu i activista Olivia Newton John. Va traspassar a casa seva de Califòrnia amb 73 anys, del càncer de mama que, si no vaig errada, ja se li va diagnosticar el 1992.

El mateix 8, el baixista de The Pogues, l’anglès Darryl Hunt. Els feia de xofer, enginyer i manager fins que el setembre de 1986, amb la sortida de Cait O’Riordan, va passar a ser membre oficial de la banda. Va traspassar a Londres amb 72 anys. No s’ha especificat la causa.

Darryl Hunt

L’endemà, John Eastman, germà de Linda Eastman – la primera dona de Paul McCartney, traspassada el 1998 – i per tant, cunyat del Macca. Va ser l’advocat de confiança del músic. Va traspassar amb 83 anys d’un càncer de pàncrees.

John Eastman

Fem un salt i ens plantem al 19, dia en que moria el gran Leon Vitali. Actor anglès i sobretot, a partir de la seva participació a Barry Lyndon, assistent personal d’Stanley Kubrick. Va traspassar a Los Angeles amb 74 anys, sense donar a conèixer més detalls.

Leon Vitali

La guitarrista de jazz Monnette Sudler, ho feia el dia 21. També tocava la bateria, el piano, feia arranjaments i escrivia poesia. Va començar a ser coneguda al formar part de Sounds Of Liberation amb el vibrafonista Khan Jamal. Va traspassar als 70 anys d’una malaltia pulmonar.

Monnette Sudler

El mateix dia, Creed Taylor, productor discogràfic nord-americà, conegut per la seva feina a CTI Records que va fundar el 1967 i el seu segell Impulse! Va ser dels primers a contractar a membres de la bossa nova com Antonio Carlos Jobim, Eumir Deodato, João Gilberto o Airto Moreira. Va morir als 93 anys mentre visitava a la seva família de Winkelhaid, Alemanya, on va patir un vessament cerebral a primers demes. Traslladat a un hospital de Nuremberg, allà va dir prou.

Creed Taylor

El cineasta anglès resident al Quebec, Gerald Potterton, participant en el film Yellow Submarine dels Beatles i director de la pel·lícula d’animació per adults Heavy Metal, amb música de Devo, Bue Öyster Cult, Nazareth, Gran Funk Railroad, Black Sabbath, etc. Va traspassar el dia 23 als 91 anys al Quebec sense especificar les causes.

El 25 ho feia Mable John, cantant nord-americana de blues i la primera dona en signar per la Tamla Motown. El 1962 es va unir a les coristes de Ray Charles, The Raelettes i el 1966 gravava per Stax. Va traspassar als 91 anys a Los Angeles sense que s’hagin especificat les causes. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada