divendres, 23 de setembre del 2022

IWIC, RETROBAMENT CÒSMIC

NOU REGISTRE

Improvització i experimentació, dos calificatius que junts poden generar-nos un cert vertigen. Composar amb aquestes dues premisses com a eix de rotació, implica tenir en tots els sentits, les coses clares.

Kiss My Emoji Ring és el segon i extraordinàri treball de IWIC (I Work In Communications), enregistrat entre Atenes i Londres, que estarà disponible en format físic via tier.debut a finals de mes. L’experimentació amb instruments clàssics mesclats amb electrònica generen un trànsit lúcid i fluid cap a atmosferes que poden esbossar-nos treballs d’episodis kraut o fins i tot Sun Ra o Miles Davis.

Marius Mathiszik

Liderat per Marius Mathiszik amb el saxo de George Crowley i la bateria del multi-instrumentista Dave De Rode, l’àlbum es va anar creant per etapes. ‘La major part dels temes van començar amb les meves improvitzacions de guitarra basades en bucles. Després, ho feia malbé amb components electrònics, fins que el resultat es convertia en una nova font d’inspiració’ explica Mathiszik.

Marius Mathiszik va néixer el 1985 en la que se’n va dir República Federal d’Alemanya. Els seus primers anys musicals, els va passar a l’ArtEZ Conservatorium d’Arnhem, als Països Baixos. Fins el 2015, va formar part del conjunt art-pop Nausica, any en que es va començar a dedicar en projectes que li rondaven pel cap, arribant a treure un primer disc en solitari, amb el pseudònim Jan Matiz. Es va traslladar a Atenes, on amb Gustav Penka i Dimitris Kalousis van tirar endavant el grup post-kraut Forest Binary. D’aquells dies, surt l’amistat amb l’anglo-italià Dave De Rose amb el llançament del primer disc d’I Work In Communications amb talls de les sessions de Forest Binary. I la resta, és història.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada