dimecres, 28 de setembre del 2022

MIDORI TAKADA, PRÀCTIQUES TRADICIONALS

RE-EDICIÓ i NOU REGISTRE

A vegades, quan l’experimentació va abrigada per sons tradicionals, pren aquell aire que pot semblar enfollit de les coses en la seva naturalesa essencial.

La music de Tokio, Midori Takada és una virtuosa en aquest camp. Gràcies al segell suïs WRWTFWW Records, podem gaudir de nou de les seves gravacions en solitari i amb Mkawju Ensemble. La darrera, aquest Tree Of Life, editat en CD el 1999, que estarà disponible en vinil per primera vegada com a part d’aquestes re-edicions. Va ser el seu segon treball en solitari, després del debut el 1983 amb Through The Looking Glass.


Aprofitant aquests re-llançaments, que també han provocat el seu retorn als escenaris – si no recordo malament, va passar pel PS de 2019 – ha tret el seu material nou en 23 anys a principis d’aquest 2022 en forma de dos àlbums, Cutting Branches For A Temporary Shelter i You Who Are Leaving To Nirvana.


En el primer, Takada toca Nhemamusasa, una obra tradicional de Zimbàbue, que va ser enregistrada en viu per capturar els sons més crus dels instruments, que es troben en la col·lecció del Musée d’Ethnographie de Ginebra. Com apunt curiós, el 1981 el col·lectiu anglès Penguin Cafe Orchestra de la mà del tristament traspassat Simon Jeffes, va fer una interpretació molt més curta de la mateixa melodia. El segon àlbum, inspirant-se en els cants budistes, el va enregistrar amb el grup Samgha de l’escola Shingon de Kōyasan. Com a mínim, per aquietar la ment.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada