dimarts, 27 d’abril del 2021

BRUCE NAUMAN, NOVA RETROSPECTIVA

ART - INSTAL·LACIONS - DISSENY

A l’octubre de 2020, la Tate Modern inaugurava una exposició que explorava tota l’obra de l'artista conceptual, Bruce Nauman, i que s’allargava fins aquest febrer passat

Ara, organitzada per la mateixa TateM i l’Stedelijk Museum d’Amsterdam, amb la col·laboració de Pirelli Hangar Bicocca de Milan, li agafa el relleu.

Bruce Nauman va començar la seva carrera a partir de mitjans de la dècada dels seixanta, impactant amb la peça seminal Bouncing In The Corner de 1968, creada en el seu estudi a San Francisco, on es veu a ell mateix al llarg d’una hora, rebotant contra una cantonada. Pensava que si era un artista i estava a l’estudi, qualsevol cosa que fes, havia de ser art.


Considerat com un dels artistes més importants del segle XX, s’ha dedicat a explorar el concepte del què pot ser l’art, provocador, irreverent i desbordant d’enginy. En aquella dècada, Nauman ràpidament va exhibir a les galeries de Leo Castelli a Nova York i de Nicholas Wilder a Los Angeles. L’exposició aplega un període de més de 50 anys de treball i reuneix escultures, pel·lícules, vídeos, àudios, texts, producció en paper i les conegudes obres en neó.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada