dimecres, 14 d’abril del 2021

JOHN DWYER, TED BYRNES, GREG COATES, TOM DOLAS, BRAD CAULKINS. SUFICIENT

NOU REGISTRE

Ens arriben pocs discos com aquest Endless Garbage. Dreceres basades en el free jazz i l’experimentació per les que t’aventures i a vegades et perds i altres vegades tot el contrari.

Però dreceres de les que sempre en sortiràs havent descobert alguna cosa. Aquest camí és de John Dwyer. Un camí que, com passa en aquests casos, el va trobar gairebé per casualitat. Un dia, va escoltar com improvisava el bateria Ted Byrnes al seu local d’assaig i es va sentir atret per aquells sons tan alliberats. Per l’experiment es va posar en contacte amb Greg Coates pel contrabaix, Brad Caulkins pels vents i Tomas Dolas (company seu a Osees) amb els teclats. La gravació es va fer independentment, per separat, a partir de les bases prèvies de Byrnes a la bateria. No es coneixien, tampoc hi van haver assajos. Dwyer considera que vivim immerses en un caos d’acumulacions materials, emocionals i d’informació, i amb necessitat de més. Però que ‘també hi ha moments de gran bellesa, enginy i compassió en el camí, només has de saber on buscar, per això, Endless Garbage semblava un títol força apropiat’.

Dwyer és un dels músics més actius i inquiets de Los Angeles, ciutat on resideix. Pel que més se’l coneix, és per haver fundat el 1997 els Osees (Thee Oh Sees) amb els que ha editat 23 àlbums d’estudi. Endless Garbage surt dela mà del seu propi segell, Castle Face Records.

John Dwyer
(fot. Alexis J. Gross)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada