dijous, 15 d’abril del 2021

MUTE SWAN, LES COSES CLARES i LA XOCOLATA ESPESSA

NOU REGISTRE

El shoegaze encara belluga. Un moviment aparegut a finals dels 80 al Regne Unit i consolidat ràpidament per bandes que totes coneixem, o hauríem

N’hi ha de tots colors i formes. N’hi ha que, més de trenta anys després – japonesos sobretot – encara fan coses interessants, sorprendre és difícil, però son una bona colla que així mantenen la flama d’un sub-gènere del que totes tenim molt bon record, o hauríem.

Una d’elles és Mute Swan. Un quartet nord-americà format el 2014 comandat per Mike Barnett (Forest Fallows) acompanyat de Prabjit Virdee (baix i veu), Thomas Sloane (guitarra) i Gilbert Flores (bateria). Fins ara havien tret un mini-àlbum en format cassette i un grapat de singles. Finalment fan el debut ‘oficial’ amb aquest Only Ever, editat per PIAPTK (People In A Position To Know). Melodies plenes de brutícia, amb veus de no haver trencat mai un plat, son la formula infal·lible. L’àlbum el tenien al cap des de 2017, per això dels nou temes que el componen, n’hi ha que ja coneixíem, com Burnt Almonds o Enough Fun. ‘Es van regrabar moltes guitarres barrejades amb demos antigues. També la bateria i algunes veus’ explica Barnett. ‘A vegades agafava una veu enregistrada impecablement i la reproduïa en una vella gravadora de cassette per embrutar-la. Després experimentàvem, que és amb el que ens entreteníem més’.


Pel vídeo van treballar amb Adan Martinez Kee, que tenia experiència amb el format cinta i així, es va poder apropar a l’estètica de la banda. És un tema de temàtica social, escrit en motiu d’unes protestes que hi va haver en contra de la construcció de l’oleoducte anomenat Dakota Acces Pipeline. Barnett ho fa extensiu al moment actual, ‘la lletra assenyala als poderosos, que pretenen representar a la gent quan en realitat només defensen els interessos del poder econòmic’ explica. En el vídeo s’hi pot veure una representació d’aquests poders, un home de negocis, un policia i el Papa de Roma. Es deixen el polític de torn.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada