dimecres, 31 d’agost del 2022

AMB EZRA FURMAN, NO ANIRÍEM DE COPES

NOU REGISTRE

L’activista de causes perdudes i de guanyades Ezra Furman recupera forces i torna amb un grapat de bones cançons sota el braç.

Acaba de llançar All Of Us Flames a través de Bella Union amb producció de John Congleton (Angel Olsen, Sharon Van Etten, Future Islands). Des de Twelve Nudes (Bella Union – 2019) que ni ella ni el mon, no han canviat gaire, per no dir gens. Per tant, en les seves lletres manté el discurs i amb aquest darrer àlbum, tanca el que presenta com una trilogia que va començar amb Transangelic Exodus (Bella Union – 2017).

Vaig començar a pensar en les dones-trans (els homes-trans que s’espabilin) com una societat secreta: escampades per tot arreu, però òbviament unides, tant per ser vulnerables com per tenir una visió compartida per canviar un component fonamental de la societat partiarcal’ va dir no fa gaire. ‘El fet que els governs ens vagin suprimint drets, no és l’apocalipsi’, diu, i continua ‘No poder comprar cubitus de gel, no passa res, no és l’apocalipsi. Hem d’aprendre a fer-ne nosaltres mateixes i portar-los a les nostres veïnes de l’escala’.


Així, la majoria de les lletres parlen de idees de solidaritat com a armes. De la lluita per la supervivència, específicament referint-se a la comunitat jueva. Sí, la mateixa que es carrega palestins des de fa 70 anys i te lobbys depredadors escampats arreu del mon, també com una societat secreta. Furman, de 35 anys i manipulant modes, fa bona música, però res més. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada