divendres, 19 d’agost del 2022

IMARHAN + GRUFF RHYS, COL•LABORACIONS EN EL DESERT

ALTRES REGISTRES

La banda algeriana Imarhan, aporta les notes precises per endinsar-nos en els silencis del desert i a falta d’aquests, en les planures de La Segarra.

A principis d’any, van editar el seu tercer treball, Aboogi, via City Slang. Ara, en motiu d’alguns concerts europeus, acaben de compartir Tadalat / The Distance en col·laboració amb Gruff Rhys, aportant una mística que ni ell segurament s’esperava. Rhys ja va col·laborar en el darrer disc de la banda tuareg, en el tema que tancava l’àlbum, Adar Newlan.

 

El músic gal·lès va dir sobre l’experiència: ‘The Distance és la meva adaptació en anglès de la cançó Tadalat. La vam enregistrar en viu, per divertir-nos al final d’una sessió, en el estudi Aboogi que el grup te al desert. Sonorament, crec que canalitza be la desolació del desert: amb molt poc llenguatge tradicional més enllà de la música, la meva interpretació es va fonamentar més en el sentiment, que en un intent de traducció directe. The distance is long – the longing is longer’.

Per la seva banda, Imarhan puntualitzen: ‘Tadalat és una simple cançó d’amor. Des d’on et trobis veuràs el verd, arribarà el monsó i et capbussaràs en l’espera, aquí estàs, aquí està la capbussada anhelant...’. Però escoltant la cançó, poc que cal puntualitzar.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada