dimecres, 1 de novembre del 2023

ENS HAN DIT "AQUÍ US QUEDEU"

TRASPASSOS / OCTUBRE 2023

EFECTES SECUNDARIS VACUNES / CÀNCER / ALTRES: 11

PER LA VARIANT COVID Nº... ( ? ): 00

NO SABEN / NO CONTESTEN: 07

Cansades de la dictadura consumista, aquestes son algunes persones que ja no participaran de cap més shopping day:

La primera d’elles, el guitarrista anglès Ritchie Routledge, que va traspassar el diumenge 8 a Nashville amb 73 anys, sense que haguem pogut esbrinar la principal causa. A mitjans dels seixanta va ser membre de The Cryin’ Shames, produïts per Joe Meek. També va ser membre de la banda anglo-alemanya Blackwater Park, editant un actualment cotitzat únic àlbum, Dirt Box (Basf – 1972).

Ritchie Routledge

L’endemà ho feia Hugh Friel, el bateria de la banda irlandesa de new wave The Atrix. Van formar-se el 1978 i van editar també un ínic àlbum, aquest no tant cotitzat, Procession (Scoff Records – 1981). Va traspassar amb 71 anys al Beaumont Hospital de Dublín sense que s’hagi especificat tampoc la causa.

Hugh Friel

El mateix dia 9, l’actor francès – i a finals de la dècada dels cinquanta també cantant – Henri Serre, especialment conegut pel seu paper de Jim a la pel·lícula de François Truffaut de 1962 Jules et Jim. Va morir amb 92 anys a casa seva de Sent Joan del Bruèlh a l’Occitània. La cause, aussi inconnue.

Henri Serre

El dia 10, marxava Don West, el personatge encarnat per l’actor Mark Goddard, membre de la família Robinson que viatjaven amb la Júpiter 2 totalment perduts en la mítica sèrie emesa per la CBS de 1965 a 1968, Lost In Space. Va traspassar al 87 anys en un centre de cures pal·liatives de Massachusetts, d’una fibrosi pulmonar.

Mark Goddard

El mateix dia, Amado Jaén, baixista del grup de l’Hospitalet de Llobregat, Los Diablos. Va morir a l’Hospital Clínic de Barcelona als 74 anys d’un càncer.

Amado Jaén

L’endemà, un dels membres fundadors de The Isley Brothers, Rudolph “Rudy” Isley. Ho feia d’una aparent aturada cardíaca a casa seva a Olympia Fields, Chicago als 84 anys.

“Rudy” Isley

El 12, el músic de reggae “Ibo” Cooper. Membre d’Inner Circle i posteriorment co-fundador de Third World amb Steven “Cat” Coore el 1973. A finals dels noranta, va començar a ensenyar a l’escola de música Edna Manley College of the Visual and Performing Arts a Kingston. Tenia 71 anys i va traspassar d’un càncer a Saint Andrew Parish, Jamaica. El mes passat se li va avançar de forma sobtada la seva dòna Joy i el març també d’aquest any el seu fill Arif d’una altra suposada aturada cardíaca.

“Ibo” Cooper

També el 12, la membre dels Setze Jutges, Remei Margarit. Està considerada com una de les impulsores del moviment, al costat de Miquel Porter i Moix, Josep Maria Espinàs i Delfí Abella. Va publicar tan sols dos EP’s abans de dedicar-se a l’ensenyament i posteriorment treballar com a una de les responsables de Cultura de l’ajuntament de Barcelona. Ha traspassat amb 87 anys sense que s’hagi especificat la causa concreta.

Remei Margarit

Saltem al dia 17. La genial compositora i pianista Carla Bley – de nom real Lovella May Borg. Quan va aterrar a Nova York després de deixar l’escola de secundària, va trobar la seva primera feina de venedora de cigarrets en el Birdland Jazz Club. Ràpidament es va convertir en una músic destacada en el moviment free jazz de la dècada dels seixanta. El seu triple LP de 1971, Escalator Over The Hill amb la col·laboració d’un conjunt espectacular de músics, forma part de les seves proeses. Ha traspassat a Willow, NY, d’un càncer al cervell amb 87 anys.

Carla Bley

Àngel Jové es suma a la llista. Va formar part del col·lectiu lleidatà Grup Cogul, dels primers en reivindicar per aquí l’informalisme i l’art-pop. Artista carismàtic i multi-facètic va exercir en el territori de la pintura, del vídeo-art, dissenyador gràfic, guionista i director artístic de televisió, va dissenyar l’interior de Zeleste, així com de protagonista en algunes de les primeres pel·lícules de Bigas Luna com Bilbao o Caniche i segur que ens deixem coses. Va morir el 18 d’un ictus als 83 anys a Girona.

Àngel Jové

El mateix dia, ho feia el cantant i compositor nord-americà Dwight Twilley. Especialista en power-pop, el seu I’m On Fire de 1976 encara ressona per l’ambient. Va traspassar al fotres una llet contra un arbre al tenir un vessament cerebral mentre conduïa. Tenia 72 anys.

Dwight Twilley

El dia 20, el pintor català Eduard Arranz-Bravo. Va fer tàndem durant un temps amb Rafael Bartolozzi, del que és conegut el famós mural gegantí de la fàbrica Tipel de Parets del Vallès, afortunadament restaurades fa poc. Va traspassar a casa seva de Vallvidrera als 82 anys, plàcidament.

Eduard Arranz-Bravo

L’endemà, traspassava la llegenda del Manchester United, Bobby Charlton. Va formar part dels temps en que els jugadors de futbol eren homes normals, res a veure amb els aspectes quinquis dels actuals. Va morir de complicacions d’una demència amb 86 anys.

Bobby Charlton

El músic Gregg Sutton, membre de KGB, de la banda de country-rock Lone Justice del 85 al 87, acompanyant a Maria McKee en el seu debut en solitari i també als 80 membre de gira de Bob Dylan. Ho feia el diumenge 22 a Los Angeles sense que s’hagi especificat cap causa concreta.

Gregg Sutton

L’endemà, el guitarra de Bristol, Angelo Bruschini. Membre de The Blue Aeroplanes i en l’etapa Mezzanine i 100th Window de Massive Attack. La causa, càncer de pulmò. Tenia 62 anys.

Angelo Bruschini

El dimarts 24 traspassava el teclista Paul Harris. Va ser membre de la banda Manassas d’Stephen Stills i la Souther-Hillman-Furay Band. També va ser músic de sessió per infinitat de músics durant les dècades dels 60,70 i 80, figurant en els crèdits de discos de gent com Nick Drake, John Sebastian, Al Kooper o Grace Slick. Va traspassar a Fort Lauderdale, Florida, als 78 anys sense que s’hagi especificat causa concreta.

Paul Harris

El mateix 24, Richard Roundtree. Conegut per posar la cara al detectiu protagonista, a la pel·lícula de blaxploitation de 1971, Shaft, amb l’inoblidable banda sonora d’Isaac Hayes. Després van venir segones i terceres parts, però ja no eren el mateix. Va traspassar d’un càncer de pàncrees a casa seva de Los Angeles amb 81 anys.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada