dimecres, 15 de novembre del 2023

FANTASMES BONS

GAZELLE TWIN – “BLACK DOG”

NOU REGISTRE

Ens trobem davant d’un nou treball de la músic nascuda a Canterbury, Elizabeth Bernholz. Farà les delícies dels visitants dels llocs abandonats.

És el quart àlbum d’estudi de Gazelle Twin, el primer amb Invada Records. Es diu Black Dog i està al carrer des de finals d'octubre. A diferència dels treballs anteriors, en aquest es submergeix, literalment, en els fantasmes del seu passat. A traves del procés creatiu, no els hi va tancar la porta, al contrari: ‘No es tracta de cap presència demoníaca. És més, vaig poder parlar cinc minuts amb una presència. Després descobreixes que aquella persona porta morta set o vuit anys. Crec que és genial que pugui passar una cosa així, que puguis tenir una conversa bastant normal amb un fantasma’.

(fot Teri Varhol)

Recull dues influències, una és la familiar. Vivien en una casa antiga i als seus pares ja els hi fascinava el tema paranormal, que ella ha heretat. El títol de l’àlbum, Black Dog, fa referencia a una ombra que corria per la casa quan era petita i que feia que moltes nits les passés al llit de sons pares. 



Mentre treballava amb el disc, va revisar fotografies velles, va preguntar a familiars i amics sobre experiències viscudes a més d’empapar-se de pel·lícules i documentals sobre el tema. Aquí es deixa veure l’altre influència, les partitures de terror dels clàssics del gènere com Suspiria de Goblin, Rosemary’s Baby de Krzysztof Komeda o de Morricone per les seves obres mestre del gènere giallo.

Al final, qui de nosaltres quan érem nanos i havíem de passar pel corredor de casa, no ho fèiem tan de pressa que les cames ens tocaven el cul?






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada