dimarts, 14 de juny del 2022

TIM BURGESS MANTÉ EL POLS CREATIU

A LA VISTA

La primera meitat de la dècada de 1990, Tim Burgess amb The Charlatans ens va proporcionar tres àlbums imprescindibles. En castellà diuen allò de 'quien tuvo, retuvo'. Entrat en anys (55), es manté, com pocs dels seus col·legues, en una fructífera capacitat musical.

Després de l’agradós I Love The New Sky llançat el 2020, ens presenta el que fa sis de la seva carrera en solitari. Li ha posat per nom, Typical Music, un doble amb 22 cançons que te prevista la seva sortida per finals de setembre via Bella Union. El va enregistrar a Rockfield, on van gravar el disc Tellin’ Stories i que es veu que no hi havia tornat a posar els peus, des que, recordem-ho, el 1996 el teclista de la banda Rob Collins, va morir d’un accident de cotxe en un camí del voltant, aquells mateixos dies.

Des del setembre de 2020 a l’estiu de 2021, animat per Simon Raymonde – capo de Bella Union i ex-Cocteau Twins – explica que les idees anaven sorgint i com l’havien aconsellat, si no pots sortir de gira amb el darrer disc que has fet, escriu-ne un de nou, així en tindràs dos per tocar. ‘OK, tots sabem què vol dir un àlbum doble, veritat? Històricament se’ls ha considerat indulgents. Però crec que a mida que anava avançant, em semblava que era tot el contrari’, va explicar Tim Burgess. A més, ‘volia donar a la gent tot el que havia fet i tot el que vaig dur a l’estudi i que vam treballar acolorint-ho per igual. Cada idea va ser utilitzada per donar el millor’ va dir.

El procés el va fer acompanyat del virtuós teclista gal·lès Thighpaulsandra i del multi-instrumentista Daniel O’ullivan (Grumbling Fur). Després del primer avançament, la candorosa Here Come The Weekend, comparteix el segon de títol homònim, aquest Typical Music, acompanyat d’un trepidant vídeo dirigit per Kevin Godley. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada