dimecres, 1 de juny del 2022

HAN ACTIVAT LA DES-SINCRONITZACIÓ

TRASPASSOS / MAIG 2022

Aquestes son algunes de les persones que ja no hauran de sofrir més decepcions. Afortunadament per a elles, la sincronització amb aquest mon, és nul·la.

CÀNCER / ALTRES: 12

EL VIRUS DE LA MONA: 00

NO SABEN / NO CONTESTEN: 08

El mes passat, se’ns va escapar el guitarrista Ray Fenwick, membre de The Syndicats, dels holandesos Tee-Set, també va formar part de 1967 a 1969 de The Spencer Davis Group, de Fancy i més tard de la Ian Gillan Band. Va traspassar el dia 30 d’abril a casa seva als 75 anys sense que s’hagi especificat la causa.

Ray Fenwick

El primer dia de maig, Ric Parnell. El bateria anglès d’Atomic Rooster, que va substituir a Carl Palmer, i de la banda satírica Spinal Tap. Ho ha fet als 70 anys sense que hagi transcendit el com. Es veu que es va haver de muntar un GoFundMe per cobrir les despeses del funeral.

Ric Parnell

El mateix dia 1, la membre de l’enyorat grup d’extrema-esquerra nord-americà Weather Underground, Kathy Boudin. Molt participativa amb el grup les dècades de 1960 i 1970, la van empresonar per una acció de 1981 i el 2003 va poder sortir de la presó. Va traspassar a Nova York als 78 anys, d’un càncer que va poder amb ella després de set anys que li diagnostiquessin.

Kathy Boudin

L‘endemà, el músic i pintor nascut a Munic Peter Frohmader. Conegut també com a Nekropolis, era reconegut per les seves fosques composicions dintre però de l’escena electrònica progressiva europea i se’l considera el creador del German Angst Music. Ha traspassat de sobte als 63 anys, sembla que d’un infart.

Peter Frohmader

El mateix dia, la cantautora argentina Maria José Cantilo, germana del també músic Miguel Cantilo. Va enregistrar nou discos mentre era detinguda per tinença i tràfic de drogues i trobava temps per posar pel Playboy argentí. Ho va fer a la ciutat de El Bolsón amb 68 anys i segons el seu fill, Gaspar Benegas, ja es trobava en un delicat estat de salut.

Maria José Cantilo

El dia 3 traspassava Victor Schonfield, un dels promotors que va impulsar el canvi en els costums del Regne Unit durant les dècades de 1960 i 1970 respecte els concerts i la música experimental. Es va cuidar de promocionar a personatges com Ornette Coleman, Sun Ra, Taj Mahal Travellers així com els moviments propers a Fluxus i el minimalisme nord-americà. Tenia 81 anys i les causes no s’han fet públiques.

Victor Schonfield

El dia 9 ens deixava Inge Viett, membre de les organitzacions Moviment 2 de Juny (M2J) i de la Facció de l’Exercit Roig (RAF) alemanys. El 1982 va poder instal·lar-se a la República Democràtica. El 1990 va ser arrestada i va ser alliberada 7 anys després. Tenia 78 anys i les causes no s’han especificat.

Inge Viett

El dia 13 moria el guitarrista escocès Ricky Gardiner. Amb Beggars Opera, el 1969 va començar a destacar en el mundillo. Després va venir Act One i la dècada dels setanta va formar part del seguici de David Bowie (Low) i Iggy Pop (Lust For Life). Va traspassar amb 73 anys de conseqüències derivades del Parkinson.

A mitjans de mes, el 17, moria el músic grec Evángelos Odysséas Papathanassíou, que per qüestions pràctiques es feia dir Vangelis. Amb multitud de registres, no en destacarem cap per no posar la pota. La banda sonora de Blade Runner? Va traspassar en un hospital de Paris amb 79 anys a causa d’una insuficiència cardíaca com a resultat del tractament pel Covid-19.

Va coincidir en dia, amb el baixista Richard Gordon que va formar part de les formacions The Move i Wizard amb Roy Wood. Posteriorment ha participat en diferents històries sempre vinculades a la música. Va traspassar amb 77 anys de causes naturals.

Richard Gordon

El dia 18, Cathal Coughland, el music irlandès conegut per ser co-fundador de Microdisney i després amb The Fatima Mansions, que es van separar el 1995. Després va continuar carrera en solitari aconseguint amb Song of Co-Aklan, el seu darrer àlbum, publicat el 2021, un gran ressò mediàtic. Va traspassar amb 61 anys de càncer.

Cathal Coughland

També el 18, ho feia Paul Plimley, pianista canadenc de free jazz i contemporani. Va co-fundar la New Orchestra Workshop Society i ha sigut un dels principals re-intèrprets de l’obra de Ornette Coleman. Va traspassar a Vancouver amb 69 anys de càncer.

El mateix dimecres 18, moria a Santa Mónica, Bob Neuwirth als 82 anys a conseqüència de problemes cardíacs. Músic, productor i pintor, va saber estar en molts fronts. Atent al fort moviment de l’escena folk de Nova York a la dècada dels seixanta i de tot el que passava a Nova York, va acabar sent amic de Janis Joplin i estret col·laborador de Bob Dylan en molts episodis i gires seves, com la Rolling Thunder Revue.

Bob Neuwirth

L’escriptor francès i director de cinema Jean-Louis Comolli, va traspassar el dia 19. Va ser l’editor en cap de Cahiers de Cinema de 1966 a 1978. Va escriure influents assajos sobre el cine marxista, entre els que es compten Machines of the Visible (1971) i com a director la mítica La Cecilia (1975). Va traspassar amb 80 anys sense que s’hagin donat més detalls.

Jean-Louis Comolli

Passem al dia 23 amb Peter Lamborn Wilson, més conegut com a Hakim Bey. Poeta i intel·lectual anarquista nord-americà, conegut per les seves Zones Autònomes Temporals, espais de curta durada, que eludeixen les estructures formals de control. Mentre era a la Universitat de Columbia, es va apropar a les xerrades i no xerrades de Timothy Leary. Cansat del clima polític, la dècada de 1970, va marxar a viure a l’Orient Mitjà, on es va introduir en el misticisme. A l’acabar la mateixa, Wilson va tornar a Nova York, on va compartir casa amb William Burroughs. Va traspassar a Saugerties, Nova York amb 74-77 anys. Qui tingui una estona, que busqui sobre aquest home. Val la pena.

Peter Lamborn Wilson - Hakim Bey

L’endemà traspassava Ouka Leele, de nom real Bárbara Allende Gil de Biedna. La gent, si es canvia el nom, és per alguna cosa. Va ser una de les que va saber retratar millor, el que se’n va dir “La Movida Madrileña”, apart de il·lustradora i poeta. El seu oncle era Jaime Gil de Biedma i la seva cosina la Esperanza Aguirre. Quan el Còvid-19, va afirmar que ‘la millor mascara és l’amor’. Va traspassar amb 64 anys després d’una llarga malaltia en un hospital de Madrid.

Ouka Leele

El dia 26, moria el bateria anglès Alan White. L’any 1969 es va unir a la Plastic Ono Band de Lennon i Yoko Ono, també va tocar en la majoria de temes de l’àlbum Imagine el 1971. El 1972 es va unir a Yes reemplaçant a Bill Bruford. Altres treballs inclouen a gent com George Harrison, Ginger Baker’s Air Force o Terry Reid. Va traspassar a casa seva a Newcastle amb 72 anys, després d’una breu malaltia.

El mateix 26, el co-fundador de Depeche Mode, Andrew Fletcher. Es va mantenir actiu al llarg de tota la carrera de la banda de Basildon, des dels inicis, a finals de la dècada dels setanta, fins l’actualitat. Va traspassar sobtadament segons diuen, encara que no hi ha cap interès per informar sobre la causa real. Tenia 60 anys.

Andrew Fletcher

Ronnie Hawkins, l’influent music nord-americà encara que nacionalitzat canadenc. Va ser amb ell i la seva banda, The Hawks, que The Band van començar a fer camí abans es convertissin en una llegenda. Hawkins va traspassar amb 87 anys aquest diumenge 29. El 2003 se li va diagnosticar un càncer de pàncreas que ha anat esquivant amb tractaments alternatius.

Ronnie Hawkins

També el mateix diumenge, Steve Broughton, bateria de la banda del seu germà, la Edgar Broughton Band. Com anècdota, dir que el músic anglès va ser també el bateria del multimilionari Tubular Bells de Mike Oldfield. Tenia 72 anys i no han transcendit les causes. I de moment, ce tout.

Steve Broughton


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada