dissabte, 9 de desembre del 2023

APRENENT DELS OCELLS

MOON GOOSE – “MURMURATIONS”

A LA VISTA

Aquells núvols que amb el seu vol dibuixen al cel els estornells, poden ser font de inspiració. Almenys així ho han sentit Moon Goose.

Establerts a Hay-On-Wye, una localitat gal·lesa fronterera amb Anglaterra, la banda d’space-rock Moon Goose dedica el seu temps a compondre música i a contemplar el vol d’aquests ocells. Que sapiguem, porten aplicant-s’hi des de mitjans de la passada dècada i el resultat, han estat tres àlbums amb els que els estornells gal·lesos, quan hi passen de visita, no paren de ballar. Per felicitat d’ells i nostre, a finals de gener llançaran el seu quart àlbum, Murmurations, via Fruits De Mer Records i Inflatable Tarmac Records.

(fot Billie Charity)

L’han creat i enregistrat durant aquest any que és apunt d’acabar a Twin Peaks Studio, per Adam Fuest (Babyshambles, The Cure). ‘Les cançons surten mentre ens trobem en les fosques i fredes nits, pertorbant la tranquil·litat del camp gal·lès amb la nostra espontània i sobtada agitació’ expliquen.


Han compartit un primer tema, aquest 2023 AD del que comenten: ‘És un retorçat retrat de l’ombrívol any que acabem de passar, vist a través d’una lent perforada, que obre la porta a imatges fantasioses de fades i monstres al costat de les cares habituals que inunden els mitjans audio-visuals’. És un dels tres talls que no son instrumentals, cosa bastant inusual per a la banda.

Els estornells volen a l’uníson utilitzant complexes lleis de moviment que depenen de les altres aus que les envolten. Son la resposta natural del col·lectiu davant d’un perill comú. El que sembla dissenyat per la ment d’un líder, en realitat està generat per la consciència que cada individu té del grup, treballant junts cap al seu destí col·lectiu. Deu haver una lliçó en això’.

#No podem queixar-nos, podria ser pitjor – Ens en riem de la neu que cau a fora – Això no és neu com solia ser# canten d’una manera torbadora sota uns riffs de guitarra que sonen com el final d’una banda sonora. Hauríem de mirar d’animar-nos.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada