divendres, 29 de desembre del 2023

UN TROSSET D’AMOR

DANIEL JOHNSTON – “ALIVE IN NEW YORK CITY”

DOCUMENT SONOR

El lluminós músic i compositor Daniel Johnston, és sobradament conegut per la seva fascinant carrera artística.

Com un dels grans inspirats en el camp de les arts, permanentment es podria anar descobrint diferents peculiaritats de tota l’obra que va deixar amb el seu prematur traspàs a causa d’un atac de cor a casa seva, a Waller, del que el 2024 farà 5 anys. Uns dels que porten a terme aquesta tasca, son els del segell Shimmy-Disc.

Per a Johnston, un dels seus somnis era tocar a Nova York i Mark Kramer, fundador i propietari del segell, va poder gravar un d’aquests moments. La cinta, sembla que va estar en un misteriós calaix i dues dècades després la va clissar de nou. La cinta només duia escrit “NYC April 2000”. En aquella època Johnston va oferir varis concerts a la ciutat, per això resulta difícil dir en quina sala va ser, amb un mínim de seguretat. Una badada per part de Kramer, que li perdonem.



És l’actuació sencera tal qual, acompanyada de dos temes que no apareixen en cap altre llançament, que son Memory Of Love i Super Love, així com un extracte d’una entrevista gairebé improvisada, realitzada pels mateixos dies a Nova York. Com a curiositat extra, hi ha dues versions, Live And Let Die de McCartney i Wings i You’ve Got To Hide Your Love Away dels seus adorats Beatles.


La sortida està prevista per la tercera setmana de gener amb una primera remesa de 555 unitats, que inclou una impressió d’un dels seus dibuixos. També, si vols, amb el pack ve un codi de descàrrega d’unes demos telefòniques de 18 minuts, creades explícitament per Daniel Johnston per enviar a amics i emissores de ràdio. Un esplèndid document sonor i també històric.

Daniel Johnston Alive in New York City (tracklist)

01. Frito Lay, Sweetheart
02. Frustrated Artist
03. The Spook
04. Love Will See You Through
05. Silly Love
06. Live and Let Die (Paul McCartney & Wings cover)
07. You’ve Got to Hide Your Love Away (The Beatles cover)
08. Casper the Friendly Ghost
09. Memory of Love
10. Bloody Rainbow
11. Super Love
12. Kool-Aid Medley / Funeral Home
13. Folly
14. Interview 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada