dimarts, 12 de desembre del 2023

OSCIL·LACIONS ESTILÍSTIQUES

SAVAGE MANSION – “THE SHAKES”

NOU REGISTRE

Magnífiques cançons producte d’un esforç conscient 'per fer un àlbum millor', ens diu el músic de Glasgow Craig Angus que dona algun detall més del procés: ‘Abans ens col·locàvem una mica i posàvem alguns discos’.

Tal com explica el líder de Savage Mansion, els discos eren de la magnífica col·lecció d’Andrew Macpherson, amb el que va treballar estretament durant alguns mesos a l’hora de tancar el disc i abans de presentar-lo a la resta de la banda. L’enregistrament d’aquest quart LP, el van fer en viu a Analogue Catalog, l’estudi analògic de Newry, Irlanda del Nord, amb la productora Julie McLarnon (Junior Brother, Brigid Mae Power, The Vaselines).

(fot Rosie Sco)

El disc es diu The Shakes que els hi edita l’interessant segell Lost Map a mitjans de febrer. Amb Craig Angus i Andrew Macpherson figuren Jamie Dubber (baix) i Lewis Orr (bateria) a més de l’últim membre afegit, Adam Forbes (teclats) com a responsables d’aquest esforç final amb ‘l’objectiu de preservar la immediatesa d’una idea, per després dotar-la d’una sofisticació i un aire reflexiu’ explica Angus.


L’àlbum està inspirat en múltiples i variats inputs. Per exemple, el primer tall, Myths Persist, gira entorn a un ritme observat en Sly And The Family Stone i la lletra l’extreu en aquest cas, d’un lloc com la Bíblia – per a què serveix sinó per inspirar-nos? comenta – o There Goes My Habit, una reflexió sobre l’envelliment inspirat en la poesia de Dave Berman i el pop esotèric d’Arthur Russell.


Del segon senzill, aquest Present Tense, en fa cinc cèntims: ‘Explora una història de la meva professora d’anglès a l’escola de secundària i l’aventura que van viure amb un nen i el que suposa assimilar-ho amb 13 o 14 anys. Recordo compartir-ho en el pub i tothom tenia una història semblant, al menys una’. Com la cançó de l’enfadós a ritme del millor i brillant pop subterràni.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada