divendres, 1 de desembre del 2023

BLACK’S FRIDAY ‘S

TRASPASSOS / NOVEMBRE 2023

EFECTES SECUNDÀRIS VACUNES / CÀNCER / ALTRES: 11

PER LA GRIPcÒVID: 00

NO SABEN / NO CONTESTEN: 06

Aquestes son algunes de les persones que no han estat ni per si plou o no plou, per dinars de germanor d’empresa, ni per friday’s que ni son sostenibles i molt menys de proximitat.

El primer dia del mes, s’avançava Vic Vergeat, que tot i ser nascut a la localitat italiana de Domodossola, el coneixem especialment per formar part de la banda suïssa de hard-rock Toad, amb qui va treure el seu imprescindible disc de títol homònim l’any 1971. Va traspassar amb 72 anys al mateix lloc on va néixer. No s'han donat detalls de la causa concreta del traspàs.

Toad amb Vergeat a la dreta de la foto

El dia 3 es va donar la noticia del traspàs del baixista Pete Garner, membre dels primers Stone Roses. Va traspassar amb 59 anys (en alguns llocs diu 61) a causa d’un càncer sense haver donat més detalls. Tot molt misteriós.

Pete Garner

L’endemà, Haruo Wakō (和光 晴生) membre de la Japanese Red Army, una derivació de la Red Army Faction (activa de 1968 a 1971). Va ser empresonat i condemnat a cadena perpètua. Va traspassar amb 74 anys i poca cosa més es dona a conèixer quan va d’aquests assumptes.

Haruo Wakō 

El dia 9, l’artista visual anglès Joe Tilson. La dècada dels 60, va ser membre actiu del moviment Pop Art britànic. La seva primera exposició va ser el 1962 a la prestigiosa Marlborough Gallery de Londres. Va morir amb 95 anys sense que hagin transcendit més detalls.

Joe Tilson

L’artista gràfic i fotògraf jamaicà resident a Los Angeles, Neville Garrick. El 1974 es va convertir en director d’art del segell Tuff Gong fent portades com les de Rastaman Vibration o Exodus per a Bob Marley and The Wailers. El 1986 va co-fundar el Bob Marley Museum a Kingston. Va traspassar per un càncer als 73 anys.

Neville Garrick

El 16, George “Funky” Brown, bateria i membre fundador de la banda de R&B i disco de Nova York, Kool & The Gang. Va morir amb 74 anys a Los Angeles a causa d’un càncer de pulmó.

George “Funky” Brown

El mateix dia, el músic i productor anglès Peter Solley. Va ser membre a principis de la dècada dels 70 dels Paladin i després de Fox. Entre moltíssims altres episodis, sembla que el 1968 va incorporar-se, per poc temps, als Bravos, després del suïcidi de Manolo Fernández. Va traspassar amb 75 anys a casa seva a Vermont a causa d’un càncer.

Peter Solley

L’endemà es feia pública la mort de Charlie Dominici, qui va ser el segon vocalista de la banda nord-americana Dream Theater. Va traspassar amb 72 anys sense que s’hagi especificat cap més detall que el donat inicialment pel seu company de banda el bateria Mike Portnoy.

El dia 19 ho feia la músic i poeta sueca Catherine Christer Hennix. Va fusionar els seus coneixements matemàtics amb sons minimalistes i espirituals, destacant la composició de 1976 The Electric Harpsichord. Amb 20 anys, finals de la dècada dels 60, visita Nova York on va conèixer a La Monte Young. El 1970 es troba amb Pandit Pran Nath, reafirmant el seu camí. Va traspassar amb 75 anys a casa seva de Istanbul de complicacions d’una malaltia no especificada. Anys enrere havia sigut tractada d’un càncer.

Catherine Christer Hennix

El dilluns 20 traspassava Mars Williams. Saxofonista, membre de The Waitresses i de The Psychedelic Furs, entre moltes altres bandes. Tenia 68 anys i la mort va ser per un càncer ampular.

Mars Williams

El director i guionista de cine italià Aldo Lado moria el 25. Conegut per formar part de l’escuderia del gènere giallo, destacant Chi l’ha vista moriré? de 1972 o L’ultima volta de 1976 amb uns joves Joe Dallesandro i Eleonora Giorgi. Va traspassar a casa seva a Roma amb 88 anys, sense especificar la causa exacte.

Aldo Lado

El mateix dissabte, ho feia Les Maguire (Leslie Charles Maguire), teclista dels Gerry And The Pacemakers de 1961 a 1966. S’hi va unir reemplaçant a Arthur MacMahon. Va traspassar a l’Aintree University Hospital amb 81 anys després d’una breu malaltia.

Les Maguire a l'esquerra de la foto amb els Gerry And The Pacemakers

El mateix cap de setmana, però el 26 diumenge, moria Geordie Walker (Kevin “Geordie” Walker) influent guitarrista anglès membre del grup post-punk Killing Joke i d’altres projectes com els de les bandes de música industrial Murder Inc. i The Damage Manual. Va traspassar a Praga dos dies després de patir un vessament cerebral. Tenia 64 anys.

Geordie Walker

El mateix dia 26, el gal·lès Brian Godding. Guitarra i membre fundador dels psicodèlics Blossom Toes, que disposen de dues obres imprescindibles del gènere. Com a anècdota, va ser cunyat de Julie Driscoll, "Dios los cría y ellos se juntan". Va traspassar amb 78 anys sense que s’hagin donat detalls de la causa.

Brian Godding

Dimarts passat 28, traspassava el músic i compositor Lanny Gordin, influent membre del Moviment Tropicàlia. Va tenir alguns problemes a causa del consum de productes considerats il·legals, fet que va provocar-li un estatus de persona poc seria apartant-lo de la música. Moria amb 72 anys acabats de fer a São Paulo després d’estar hospitalitzat per una pneumònia.

Lanny Gordin

Dos dies abans de finalitzar el novembre, marxava Scott Kempner (Scott "Top Ten" Kempner), guitarra dels nord-americans The Dictators des dels seus inicis el 1974 i també de The Del-Lords. Va traspassar de complicacions derivades per una malaltia progressiva de deteriorament cognitiu, altrament dit, un tipus de demència. Ho va fer en una residència a Connecticut amb 69 anys.

Scott "Top Ten" Kempner

Anem acabant. Ahir, darrer dia del mes, s’informava de la mort de matinada de Shane MacGowan, el músic irlandès conegut per tothom de bandes mítiques com els Nipple Erectors, però sobretot i molt especialment per The Pogues. La mort s’ha produït molt poc després d’un darrer ingrés per una encefalitis, una infecció al cervell que li provocava una inflamació. Va traspassar amb 65 anys a casa seva a Dublín, acompanyat de la seva dóna.

Shane MacGowan





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada