divendres, 22 de desembre del 2023

ATMOSFERES A PROPULSIÓ

THE SUNDAE PAINTERS – “SUNDAE PAINTERS”

NOVETAT DISCOGRÀFICA

És un treball sorgit gairebé fortuïtament. És el resultat de coincidències, amistat , voluntat d’evolució, energia renovada i... devoció per la feina, si és que se li pot dir així.

The Sundae Painters s’anaven trobant per assajar i gravar a la sala d’estar de la casa de Paul Kean al carrer Longfellow, de Christchurch, a la costa est de l’Illa Sud de Nova Zelanda. Delaney Davidson (Sweet Dreams) guitarra convidat a Holloway ho explica així: En les passejades amb la meva mare pel carrer Longfellow, habitualment ens trobàvem amb un jove agradable de cabell llarg que es deia Paul Kean. Sempre em saludava des de la casa en la que vivia. El 2020, estava a la sala d’estar d’aquella mateixa casa, tocant un acord en ‘mi’, mentre Paul tocava el baix al voltant de la veu dolça de Kaye Woodward, Hamish Kilgour tocava la bateria i Alec Bathgate intentava tocar el sitar o la seva Rickenbacker. Es tractava de Sundae Painters, banda sorgida de les visites esporàdiques que Kilgour feia des de Nova York, on va viure casi 30 anys, fins a CHC’.


Aquests quatre son, o eren, membres de The Bats, The Clean, Tall Dwarfs i Toy Love. Es van donar a conèixer amb un single on s’incloïen Aversion i Thin Air, temes que formen part de l’àlbum que surt ara editat per Leather Jacket Records i que, desgraciadament, és el darrer projecte amb el que va treballar Hamish Kilgour, que va traspassar a finals de l’any passat.




Per la seva brillant construcció, es fa difícil imaginar que aquestes vuit cançons sortissin de informals improvisacions. Tots quatre membres, Kilgour especialment, mostren la seva devoció per la Velvet Underground i els ritmes motorik, fet que es nota en la majoria de talls. Delirant simplicitat de repetitius acords que semblen sorgits de rituals, on s’ha convocat la presència de totes les muses, no només de la VU sinó també de Neu! o Can... i se’ls hi van aparèixer!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada