dilluns, 11 de desembre del 2023

LA MÀQUINA TORNA A ENGEGAR

THE CHEMICAL BROTHERS – “FOR THAT BEAUTIFUL FEELING”

NOU REGISTRE

En el món del pop, existeix un engranatge en mode pause, que de tant en tant i sucant-lo amb una mica d’oli, engega igual que el primer dia.

Son les bandes que funcionen sempre, al nostre parer seria el cas dels Chemical Brothers. Fa uns dies que han tret nou àlbum, el que fa deu de la seva històrica carrera. Es diu For That Beautiful Feeling i els hi edita com no, Virgin. Tom Rowlands i Ed Simons, son la parella perfecte que tot ésser poli-X voldria. A l’hora de fer negocis ho tenen clar, el binomi ja funciona sol. Però això no els hi treu mèrit. Al contrari, algunes ho veuen com un regal dels Déus de l’electrònica i sense que calgui cap sacrifici humà.


Hi trobem de tot i més. A les característiques descàrregues electròniques fulminants directes a l’hemisferi dret del nostre cervell, en aquest tampoc s’obliden de l’esquerra. Acid-house, techno-psicodèlia, big-beat, tot amb múltiples samples, fortes dosis de groove, per acabar amb patada forta a la pilota i amunt.


No oblidem la important presència de l’art visual en les seves cançons. L’àlbum comença amb Live Again, en companyia de la francesa Halo Maud i un entretingut vídeo on es veu a Josipa Kukor executant una taula gimnàstica de nota alta. Més endavant tenim un dels talls estel·lars, aquest Goodbye, un comiat que ens porta directe a l’èxtasi mes estilós.


Amb arranjaments d’Erol Alkan i l’acompanyament del corresponent vídeo, aquest dirigit pels seus habituals col·laboradors Adam Smith i Marcus Lyall, té de protagonistes a Zofia Wichlacz i Mateusz Wieclawek, en el que passen per diferents moments d’una intensa relació. Vol reflexar la fulminant velocitat en la que avui dia, les relacions i sentiments poden canviar més de pressa que els polítics d’opinió. Superposant clixés d’estats transitoris, la cosa ja es veu que acabarà malament. Ja us ho deia jo que no funcionaria. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada