dissabte, 23 de desembre del 2023

ARTESANIA CASOLANA

FEELING FIGURES – “MIGRATION MAGIC”

NOU REGISTRE

Seguim en ratxa. Que a finals d’any s’atura la producció discogràfica, serà en tot cas pels directius de les majors, que ja només pensen en el capó que es fotran per dinar el dia de Nadal.

El debut del quartet de Montreal Feeling Figures, tampoc ens ha deixat indiferents. Guitarres brutes, veus descurades, un baix amb ganes de trepitjar i una bateria compacta que fa de base a unes cançons amb tecnologia DIY de resultat fascinant. 


Kay Moon (veu, guitarra) i Zakary Slax es van conèixer a la petita ciutat de Sackville, des d’on anaven llançant en format cassette, les seves composicions amb el nom de Dead Beat Poet Society. Quan van mudar-se a Montreal, en una classe de francès, Slax va conèixer al bateria Thomas Molander i ràpidament es va fer amb un baixista, Joe Chamandy (Theee Retail Simps) per tancar la secció rítmica. Hi havia ganes. Eren un geògraf, un musicoterapeuta, un escriptor i un inconformista del negoci de l’art. 



Migration Magic, editat per K / Perennial, es va gravar en viu d’una sola vegada i en dues nits del desembre de 2022, revisant melodies antigues dels dies de Dead Beat Poet Society, alguna cançó nova i un parell de covers, Pour Un Instant, del primer àlbum de la banda quebequesa Harmonium i Don’t Ever Let Me Know de The Bobby Fuller Four

Prevalia l’energia vital de la creació urgent del disc, més que buscar la perfecció. Efectivament, la sensació que dona l’escolta de l’àlbum, és de com si ho haguessin fet tota la vida. És l’esplendor de l’estrena. No ho superaran.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada