dimarts, 5 de desembre del 2023

MÚSICA NO TOCADA PER RES

LOU REED – “HUDSON RIVER WIND MEDITATIONS”

RE-EDICIÓ

Lou Reed segurament era un ésser avançat. Segurament també, té més hores de navegació que la suma de totes les nostres multiplicades per 100. Enveja podrida.

El 2007, sis anys abans del seu traspàs, Sounds True va llançar el que es considera el darrer àlbum del mai prou venerat músic. Era una simple edició en CD i ara, aquest gener, via Light In The Attic, es traurà una luxosíssima edició en doble vinil. Hudson River Wind Meditations son una sèrie de gravacions ambientals i de drons que Reed va composar per a relaxar la ment. Per relaxar el cos, t’estires al catre i dorms. Encara que n’hi ha que no els hi cal ni tombar-se.


L’edició ve de la col·laboració de Laurie Anderson i la Lou Reed Archive. L’obra ha estat remasteritzada i inclou notes de l’instructor de ioga Eddie Stern, una entrevista inèdita amb Anderson que li va fer el periodista Jonathan Cott (Rolling Stone, The New Yorker) i si en vols més, cinc fotografies del riu Hudson preses pel mateix Lou Reed durant les seves passejades.


En les notes del disc es pot llegir unes declaracions de Reed on afirmava: ‘Primer vaig compondre aquesta música per a mi, com un complement de la meditació, el tai-txi i com una música per a tocar en el fons de la vida, per reemplaçar la cacofonia quotidiana amb uns sons nous i ordenats de natura impredictible. Nous sons alliberats de prejudicis...’.


Anderson en aquesta nova edició intenta posar-hi llum: ‘Suposo que quan deia “vida” es referia a alguna cosa semblant al que Brian Eno deia, com música ambiental que dona color a l’aire. A mi em restableix les meves ones cerebrals’. No sé. Que cadascú ho interpreti com vulgui. 

Hi ha qui el veu com un contrapunt al debatut Metal Machine Music. Però està clar que senzillament és per un altre moment i estat d’ànim. En principi, amb aquest disc, es vol donar per finalitzada la sèrie Lou Reed Archival de Light In The Attic que es complementa amb Words & Music, May 1965, on es troben primeres gravacions i inèdites de Reed. Aquest llançament inclou Move Your Heart, Find Your Note, Hudson River Wind (Blend the Ambience) i Wind Coda






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada