diumenge, 31 de desembre del 2023

EL XOU HA DE CONTINUAR

DEARY – “DEARY”

NOU REGISTRE

Per tancar l’any ens relaxarem. Desgraciadament, encara massa sovint ens creiem que som nosaltres que fem i desfem. Per tant, escarxofem-nos a la butaca i preparem-nos per seguir formant part del xou.

Deary son una parella de Londres que destil·la dream-pop tal i com s’explica a la wikipedia. Simfonies vaporoses i veus etèries alçades per torrentades de guitarres inspirades en bandes d'empremta de traca i mocador. Ben Easton i Rebecca “Dottie” Cockram ho saben i, per exemple, de Fairground, el primer senzill, expliquen: ‘Volíem replicar Soon, el tema de My Bloody Valentine, però va acabar en algun lloc entre Portishead, Goldfrapp etapa Felt Mountain i els primers Saint Etienne’. I be podríem afegir a Cocteau Twins etapa Treasure/Victorialand.

La cançó tracta dels records d’infància de Dottie sobre lo opressius que li semblaven els parcs d’atraccions, que compara amb el Londres actual. I aquí també podríem afegir: com tantes ciutats europees. Tot això, en el seu EP de debut de títol homònim. Un vinil que els hi edita Sonic Cathedral, amb sis meravellosos temes que els hi ha masteritzat Simon Scott d’Slowdive.




Ha sigut un any meravellosament estrafolari’ diu Ben Easton. ‘Hem tingut oportunitat d’explorar-nos a nosaltres mateixos i la nostra música, treballar amb gent fantàstica i divertir-nos molt pel camí. Però no volíem anar a córrer-cuita escrivint un àlbum sencer mentre intentàvem acabar d’identificar què era Deary’. A lo que Dottie afegeix ‘Simplement vol ser una gran introducció al què som i el què volem fer’.

BON ANY 2024!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada