dilluns, 1 de gener del 2024

PER POC NO HAN SOBREVISCUT AL 2023

TRASPASSOS / DESEMBRE 2023

EFECTES SECUNDÀRIS VACUNES / CÀNCER / ALTRES: 09

PER LA GRIPcÒVID: 00

NO SABEN / NO CONTESTEN: 10

Aquestes son algunes de les persones que no sortiran a la foto de família d’aquest Nadal. Això els que encara fan fotos de família.

Encetem la llista amb John Hyatt, el vocalista de The Three Johns. Banda d’indie-pop de Leeds, formada el 1981. El seu primer concert era dintre dels actes del Princep Charles i la del poble, però se’ls va negar sortir a tocar perquè portaven una merda com un piano. Va traspassar el dia 4 amb 62 anys d’un càncer.

John Hyatt

L’endemà ho feia el cantant, guitarrista i compositor anglès Denny Laine. Membre fundador dels Moody Blues i Wings, abans de seguir en solitari. Va traspassar en un hospital a Naples, Florida el dimarts dia 5 amb 79 anys d’una malaltia pulmonar intersticial. Casualment, aquests dies es commemora el 50 aniversari de Band On The Run.

Denny Laine

El dia 10, el bateria Jimmy Ayoub de la banda canadenca de hard-rock Mahogany Rush formada a principis de la dècada dels setanta. Tenia 70 anys i no ha transcendit la causa de la mort.

Jimmy Ayoub

El dia 11, Essra Mohawk. Cantautora nord-americana que va estar un temps amb els Mother Of Invention abans d’emprendre una important carrera en solitari. Va traspassar a casa seva a Nashville als 75 anys i la causa un càncer.

Essra Mohawk

El cantant i guitarrista anglès Bob Johnson, membre de la banda britànica de folk-rock Steeleye Span des de 1972. Per motius de salut, a partir del 2000, va anar entrant i sortint. Va traspassar el dia 15 amb 79 anys sense que s’hagi especificat la causa concreta.

Bob Johnson

L’endemà ho feia Colin Burgess, bateria australià membre de The Masters Apprentices de 1968 a 1972 i dels primers AC/DC. Va traspassar amb 77 anys sense que s’hagin donat més detalls.

Colin Burgess

El mateix 16, Pete Lucas, veu i guitarra de Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich i de The Troggs. Recentment li havien diagnosticat un càncer i havia estat ingressat a l’hospital de Salisbury, però va voler anar cap a casa on va traspassar tranquil·lament voltat de la família. Tenia 73 anys.

També el 16, Carlos Lyra, cantant i compositor brasiler, precursor de la bossa nova a finals dels anys cinquanta al costat dels grans del gènere com Jobim o el lletrista Vinicius de Moraes. Va morir a Rio de Janeiro amb 90 anys sense que hagi transcendit la causa concreta.

Carlos Lyra

El 16 va ser un dia de molta feina. Manny Martínez moria el mateix dia als 69 anys. Va ser el primer bateria de The Misfits. Entrava a formar-ne part el gener de 1977 i a finals d’aquell any ja era expulsat donat el seu poc compromís amb el grup. No s’han donat detalls del traspàs.

Manny Martínez

I també el 16, Rafael Moll, productor discogràfic i un dels artífexs del tema Ona Laietana. Amb Víctor Jou, va engegar la sala Zeleste del carrer Argenteria. Ha traspassat a Barcelona als 72 anys a conseqüència de la llarga malaltia.

Rafael Moll

L’endemà d’aquest fatídic 16, moria Amp Fiddler, el destacat músic de Detroit especialment conegut com a membre de Parliament-Funkadelic i la banda de Prince, així com per la seva tasca de productor. Va traspassar amb 65 anys d’un càncer.

Amp Fiddler

L’endemà, el guitarrista anglès Ronnie Caryl, membre de Flaming Youth, la banda de rock-progressiu de finals dels seixanta, que compartia files amb Phil Collins. Posteriorment va treballar amb gent com Michel Polnareff, Eric Clapton o Maggie Bell. Va traspassar amb 70 anys sense que s’hagi especificat cap detall més.

Ronnie Caryl

L’endemà, dia 19, el bateria de The Pink Fairies i The Deviants, Russell Hunter. Tenia 76 anys i va traspassar en un hospital de Eastbourne a East Sussex, després de ingressar el dia anterior amb dificultats respiratòries.

Russell Hunter

El dia 22 ho feia Laura Lynch, membre fundadora del grup de bluegrass i country Dixie Chicks. Va traspassar a Texas en un accident de cotxe als 65 anys.

Laura Lynch

També el 22, Eddie Connelly. Baixista de Meat Whiplash, recordats pel seu single Don’t Slip Up per a Creation Records el 1985 i el seu concert de teloners de The Jesus and Mary Chain del mateix any. Després d’un altre dels seus episodis amb The Motorcycle Boy, es faria mànager dels Adorable. Després marxaria als Estats Units. Va traspassar a Phoenix als 59 anys. La causa no ha transcendit més enllà dels propers.

Eddie Connelly

El 22 tampoc va ser afortunat. Francesc Miralles, guitarra de la banda de Barcelona Los Salvajes traspassava als 79 anys a Granollers, ciutat on vivia des de feia més de 20 anys. La causa del traspàs queda pels més allegats.

El 26, Tony Oxley, bateria anglès i músic d’electrònica de improvisació free. També va ser un dels fundadors del mític segell Incus Records amb Derek Bailey i Evan Parker. Tenia 85 anys i la causa exacta no ha transcendit.

Tony Oxley

El mateix dimarts, als 73 anys John Cutler. Productor, enginyer i arxiver dels Grateful Dead. Ho va fer després del que en diuen una llarga malaltia. La seva primera feina pels Dead va ser la supervisió tècnica pel viatge de la banda a Egipte l’any 1978.

John Cutler

La foto-periodista Colita, traspassada ahir a la tarda als 83 anys. Ingressada des de feia dos dies a l’Hospital de Barcelona, a mort a causa de complicacions derivades d’una peritonitis. Vinculada a la Gauche Divine barcelonina, les seves fotografies de la transició tant en l’àmbit polític, com social o musical per a publicacions com Telexprés, Fotogramas o Interviu, formen part de la història de la ciutat.

Colita (Isabel Steva Hernández)

Acabem amb un el bateria holandès Beer Klaasse, traspassat als 79 anys. Ho va fer un dia del mes, sense que hagi transcendit el dia i la causa exactes. Membre dels meravellosos Group 1850 – responsables del clàssic Agemo’s Trip To Mother Earth, considerat un dels puntals de l’àcid-rock europeu – i Q65.

Beer Klaasse





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada