dilluns, 22 de gener del 2024

COSTUMISME MUSICAL

THE LOVELY BASEMENT – “LAZY TRAVELLERS”

NOU REGISTRE

Fan un indie–pop com aquell que fa la mateixa carretera cada dia: amb els ulls tancats. Posen tot l’èmfasi en elevar la música a l’efectisme d’un relaxant muscular a la vegada que excitant cerebral.

La música que practiquen The Lovely Basement, està directament emparentada amb la música alternativa, per entendre’ns. El ventall és ampli i tremendament ben aplicat. Des de VU fins  Stereolab, encara que en aquest Lazy Travellers, el seu tercer treball, deixen bastant enrere les composicions properes als franco-anglesos, que trobàvem en el seu anterior treball.

Son Katie Scaife (guitar, vocals), Kevin Bache (guitar, vocals), Paul Waterworth (baix) i Steve Dew (bateria), un quartet de Bristol que porten des de 2017 junts i fent allò que més els agrada. Conté 10 deliciosos i irresistibles talls que els hi edita – i a nosaltres que ens estimula – el segell de Reus No Aloha Records. Passem des de la melodia gronxadora de Gas Station With A Bar, la velvetiana Wait A Minute, passant per l’alternative-country de Mysterious Ways o Gasómetro, que bé podria cantar-la Robert Wyatt, en una d’aquelles incursions que fa a l’idioma que nunca fue impuesto.


Insisteixen en que han tastat el desencant, però per sort, s’hi van trobar a gust. Ho expliquen així: ‘Relaxat, fantasiós i somiador per moments, hem ancorat les nostres cançons en la clàssica combinació de dues guitarres, baix, bateria i fines harmonies, per deixar que surin els nostres pensaments efímers’... i els nostres.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada