dissabte, 20 de gener del 2024

MY WAY – SID VICIOUS vs FRANK SINATRA

COVERS

Hem posat la d’en Sinatra pel fet de ser, segons majoria, la més coneguda, encara que no és pas l’original, com tots sabem.

Les versions haurien de ser això. El resultat final, ha de ser una aproximació i un èxit. Que la que et clavi l’ancora al cap sigui la versió, no l’original. En el cas de My Way, la versió que en va fer Sid Vicious, ho clava. Com va dir Leonard Cohen – desconeixem si és només una llegenda – ‘Mai em va agradar aquesta cançó, fins que la va fer Sid Vicious’.

Fa desaparèixer tota la nyonyeria conceptual de les diferents versions: l’home vell que fa les coses per avorriment, l’home que ja veu que té un peu a l’altre barri i es vanta de tot el que, pobre home, n’està orgullós. Vicious la converteix en un himne a l’auto-destrucció.

A mitjans de 1978 i per la pressió que Malcolm McLaren va fer sobre ell després de la dissolució dels Sex Pistols, l’abril d’aquell any va gravar a l’Studio de la Grand Armée de París la cançoneta, que va sortir originalment el 1979 com un 12” en edició francesa i que posteriorment va ser inclosa com a part del fals documental The Great Rock’n’Roll Swindle de 1980 dirigit per Julien Temple.

Hi ha títols per a tots els gustos, Comme d’Habitude, A Mi Modo o Al Meu Parèixer. Ell, va canviar una part del text i va accelerar el ritme. En el vídeo apareix amb la seva habitual actitud provocadora i cantant davant d’un públic ric i snob que sembla que es diverteix. Al final treu una pistola i els dispara indiscriminadament, allò que a vegades segurament ens agradaria fer davant de segons qui.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada