dilluns, 15 de gener del 2024

NEW WAVE: AQUELL PRODIGI

METRO VERLAINE – “POP SAUVAGE”

NOU REGISTRE

No se si serà sauvage o no, el que sí que s’escolta és pop de tota la vida, injectat de new wave i post-punk de quan per allà governava el pobre Mitterrand i aquí el Pujol, pobres nosaltres.

És que hi va haver uns dies en que en els bars de moda sonaven un munt de bandes franceses, Telephone, Indochine, Gamine, que es feien amb un merescut lloc entre les catalanes i les espanyoles, quan aquestes encara feien coses dignes. Es diuen Metro Verlaine i volen fer que la new wave torni a sonar als bars. Abans plourà a bots i barrals.

(fot Ella Herme)

Son un quartet d’Évreux – a mitja hora a l’oest de París – comandat per Axel Desgrouas i Raphaëlle Fromage. Estan en funcionament des del 2013 quan es van conèixer després d’un viatge a Londres. Després de Cut-Up (Hold On Music – 2018) i Funeral Party (Le Cèpe Records – 2022), ja tenen a punt nou disc, que es diu Pop Sauvage.


L’han enregistrat als estudis Quiksilver de St. Jean-de Luz al País Basc francès – no he entès mai com es pot ser de dos llocs a la vegada – de nou acompanyats del productor Charles Rowell (Crocodiles) que sortirà a mitjans de febrer via Le Cèpe Records. És un àlbum que va a la recerca de la llum amagada en els records amargs. En aquest Birthday Party per exemple, parlen de la soledat i la melancolia d’una manera que amb unes potents bases de synth-pop, fan que aquests sentiments siguin la millor cosa que ens pot passar.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada