diumenge, 21 de gener del 2024

UN VIATGE NARCÒTIC

LUPO CITTÁ – “LUPO CITTÁ”

NOU REGISTRE

Han confeccionat una mescla explosiva. Han sabut aglutinar garatge i indie-rock amb un resultat que ens fa volar pels aires les neurones.

Es fan dir Lupo Cittá, un nom que els sorgeix dels spaghetti-western i les pel·lícules de por italianes dels anys 70 que els porten de cap. Els seus components s’havien de trobar sí o sí, i va ser el 2021 en el transcurs de la inauguració d’una exposició privada, que es van caure bé i posteriorment les dues noies li van demanar al noi si les podia acompanyar a la guitarra en una cançó. Es van engrescar, van anar venint una cançó darrere l’altra i al final, la cosa va acabar inevitablement en Lupo Cittá.

Sarah Black (guitarra, baix), una activista de les performances i l’escena de Minneapolis, tocant amb grups com Kickball, Period, Plain Jane, Bleeding Hickeys o Lie-Ons, entre altres. Jenn Gori (veu, bateria), també pertanyent a la mateixa escena, s’havien creuat varies vegades en algunes bandes. Chris Brokaw (guitarra, veu), és el que disposa de més projecció a l’haver format part de bandes amb quota de popularitat més alta com Codeine, Come, The New Year o d’altres menys conegudes però igual de interessants com The Martha’s Vineyard Ferries.


El seu debut ve de la mà del prestigiós segell d’Austin, 12X U Records. El disc, de títol homònim, transporta 10 talls de combustió lenta, a base de construir calitjosos paisatges de carretera en direcció equivocada. Guitarres farcides de retroalimentació només començar com a White Bracelet, l’espatarrant balada Gallup To El Paso de sèrie B, o el so garatge d’Only Love, de fosca i premonitòria llesca. No ens penedirem gens de sumar-nos al viatge.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada