dissabte, 6 de gener del 2024

GAUDIR DEL FRED EXÒTICAMENT

MISHA PANFILOV – “ATLÂNTICO”

NOU REGISTRE

No hi ha cosa més excitant que internar-se en una botiga de discos i que el que escoltem, d’entrada, costi d’assimilar. Però no defallim.

Després t’envaeix la calidesa de les seves notes i et sents com en un plató on s’està rodant una pel·lícula setantera amb tot d’homes amb camises florejades i noies amb pareos estampats. Ho hem d’agrair a segells com International Pacific o Liberty i a músics com Esquivel o el gran Martin Denny, que feien el que es coneix com a Space Age, Lounge o Library Music.


Ara bé, si apareix un freaky de tot això i afegeix unes notes de funk, de jazz, de psicodèlia, de kosmische musik i de zamrock, gaudirem d’un viatge inter-especial dins d’un vestit de Paco Rabanne.


El freaky en qüestió no és altre que el multi-instrumentista estonià Misha Panfilov. Desbordant i fora del comú, enamorat de lo exòtic, en els darrers anys ha estat enregistrant i llançant àlbums amb el seu nom i amb grups com Center El Muusa o Penza Penza, estretament amb segells com 2 Headed Deer o el mític Funk Night Records de Detroit.



El seu darrer treball – és possible que quan acabis de llegir això, ja no ho sigui – es diu Atlântico, que llança amb el seu propi segell, Miraaž Records, cinc talls de fascinant estètica trippy que, tret de Caleidoscopio, van dels 6 als 8 minuts. Actualment resideix a Portugal i el disc el va enregistrar a Funchal, a l’arxipèlag de Madeira, entre el febrer i l’abril d’aquest any que ja hem deixat enrere, a l’estudi que te a casa seva i l’Estúdio 21, Conservatory – Madeira Professional School of Arts, acompanyat de músics locals. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada