dimarts, 2 de gener del 2024

GUIEU-NOS CAP AL CEL

OR BEST OFFER – “CENTER”

ALTRES REGISTRES

Aquest  és un d’aquells debuts que, com diu la llegenda dels debuts prometedors, ha estat gestat en el dormitori. Voltat de posters i roba bruta escampada.

Sense més pretensions que les creatives, el duo de rock experimental que no s’està quiet entre Providence, Chicago i Nova York, presenta el seu debut oficial. Es fan dir Or Best Offer i son Brian Culligan i Grace Schmidhauser, en funcionament des de 2018. Després d’un EP llançat a principis de l’any passat amb el nom de God Is A Jacket,  ara ja tenen a punt el primer paquet important, 7 talls amb el títol de Center.  

(fot Ella Sinskey)

Asseguren tractar les cançons com si fossin rituals. Es llancen en caiguda lliure sense paracaigudes esperant que les improvisacions i un bon tros de xiripa amalgami la peça. Posen i treuen. Se’n van a sopar i tornen. Proven coses, fan experiments amb tot el que els hi cau a les mans. I funciona. El teclat de Culligan, treu tot el que la veu de Schmidhauser li va demanant, mentre la distorsió fa la resta.


El resultat és poesia dins d’un rebombori sota control. Com trossos del virolai des de l’experimentació i l’avantguarda, construït des del seu estudi a Ridgewood, Queens, aquest Jacket serveix d’exemple clar. Uns instants de introspecció per entrar en muntanyes de so, una sobre l’altre, per pujar de pet al cel. Surt en format cassette a finals de mes, via Ba Da Bing Records.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada