diumenge, 24 de desembre del 2023

MÚSICA EXPRESSIONISTA

DOPELGANGER – “SAINEN HILDO”

NOU REGISTRE

A la música experimental, a vegades no se li posa tota l’atenció que hauríem de posar-hi, quan és una de les claus per entendre moltes de les músiques que ens alimenten.

Miguel A. García i Garazi Navas formen Dopelganger, un duo d’Euskal Herria, que treballen en el món de la música electrònica experimental des dels dos àmbits intrínsecament enfrontats: el digital i el tradicional.

Miguel A. García, també conegut com a Xedh, resideix a Bilbao. Està actiu en aquest camp des de fa més de dues dècades en diferents projectes, tant personals com en diverses formacions, així com coordinant i organitzant cicles i festivals dedicats a l’electrònica. Per la seva banda, Garazi Navas, nascuda a Usansolo, Bizkaia, igualment des de l’experimentació, treu i captura increïbles sons a través de la veu i l’acordió.



El resultat de l’acoblament son composicions profundes, enigmàtiques entre les dues disciplines, que construeixen episodis de sacrifici i ofrena, alliberant-nos de les ansietats d’aquest món inútil i absurd en el que creiem viure.

Son quatre composicions de Miguel A. García, amb arranjaments per acordió i veu, editades amb el nom de Sainen Hildo. El van enregistrar a Azkuna Zentroa (Centre d’Art Contemporani de Bilbao) amb Ibon Rg i els hi ha llançat fa quinze dies, el segell amb seu a Londres Hegoa Diskak, especialitzat en electrònica i folk contemporani, en format vinil amb una pintura acrílica obra de Maite Mugerza per la portada. 

BON NADAL!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada