dilluns, 4 de desembre del 2023

SEGUINT ELS RASTRES

MELODY FIELDS – “1901” / “1991”

NOU REGISTRE

A Suècia, per desgràcia seva i nostra, se la identifica sobretot amb IKEA. Després, musicalment que és el que ens interessa, poden venir-nos al cap ABBA, i posant-hi una mica més de ganes, The Hives o The Cardigans, per posar noms variats.

Ara centrem-nos en l’escena contra-cultural emergent perquè ens aparegui la banda de Göteborg Melody Fields. El 2018 van treure un primer àlbum homònim, després va venir el que va venir i van tenir tot el temps del món per anar acumulant experiències que anaven transformant en música. A part de les ressaques, l’abast de la “tragèdia” son un parell d’àlbums que treuen gairebé al mateix temps.


El primer es diu 1901. Un disc de transfons psicodèlic, amb riffs de guitarra i harmonies vocals influenciats pels viatges astrals dels seus avantpassats de llargues cabelleres rosses. El segon es diu 1991 i pren un caire més conceptual. A partir de nocturnes sessions improvisades, van fer una culminació del procés mesclant els sons psicodèlics amb els de l’escena ballable dels 90.



Van comptar amb algunes col·laboracions estel·lars, com les dels seus veïns Goat o els nord-americans Holy Wave. Hi ha també un parell d’episodis destacables. El primer disc, el tanquen amb Mayday, un tema escrit per Klaus Dinger (Neu!) i en el segon inclouen una curiosa versió de Diary Of A Young Man dels Television Personalities.




Aquest Hallelujah, està molt inspirat en bandes representatives de la gresca de finals del segle passat com Happy Mondays. La banda no te manies en reconèixer-ho: ‘Volíem transportar-nos als gloriosos dies del rock-dance de principis dels noranta’. 1901 va sortir a mitjans d’octubre i 1991 de novembre, tots dos via Nudie Records (EEUU) i Coop Records Gotland (Europa).






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada