divendres, 15 de març del 2024

CREACIÓ i SUPERVIVÈNCIA

TARA JANE O’NEIL – “THE COOL CLOUD OF OKAYNESS”

A LA VISTA

La cul inquiet, músic, multi-instrumentista i artista visual Tara Jane O’Neal, és una de les persones que mantenen el pols amb la mediocritat que ens envolta.

Va començar amb els llegendaris Rodan, després va anar saltant i deixant empremta amb diferents formacions, Drinking Woman, Retsin, The Sonora Pine per finalment encetar una carrera en solitari amb la que, conjuntament amb projectes artístics i visuals, ha marcat un camí amb llum pròpia.

El seu darrer LP va ser l’homònim editat el 2017 per Gnomonsong. Després van venir alguns treballs experimentals, demos i rareses abans de Songs For Peacock, un àlbum enregistrat a casa seva consistent en una col·lecció de covers pop, dedicats al seu germà traspassat, Brian. El va seguir Dispatches From The Drift, una cassette amb música improvisada, resultat de l’arrest mundial de principis de la dècada.

Ara té a punt el seu nou i esperadíssim àlbum. Es diu The Cool Cloud Of Okayness que li llançarà Orindal Records a finals d’abril. Enregistrat a l’estudi de casa seva a Upper Ojai, California, un estudi construït sobre les cendres del que es va cremar en l’incendi que va assolar uns quants comptats al sud de Califòrnia el desembre de 2017, ha comptat amb la col·laboració de Marisa Anderson, del també multi-instrumentista Walt McClements, la guitarra de Meg Duffy (Hand Habits) i la percussió de Sheridan Riley (Alvvays).



De moment comparteix aquest Curling. Una peça de notes repetitives amb una impecable i espiritual producció que endrecen el determinant baix, una efímera guitarra i la seva imprescindible veu aèria al damunt de tot emetent el missatge de supervivència. Aquest retrobament amb TJO, manté clara la declaració de que la creativitat, pot transformar. I sinó estem convençuts, parem l’orella i escoltem-la.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada