dissabte, 2 de març del 2024

DIIV – “FROG IN BOILING WATER”

COM RESSORGIR DELS MALS DE CAP

A LA VISTA

El quartet de Brooklyn DIIV ha madurat i al madurar, poden sorgir desafiaments personals. Tot forma part del mateix.

El darrer treball d’estudi de la banda liderada per Zachary Cole Smith, Deceiver (Captured Tracks – 2019), els va fer entrar en un estat de canvis que els va dur fins i tot a qüestionar-se la continuïtat. Van provar de funcionar d’una manera més democràtica entre ells i el trajecte democràtic de quatre anys fins on son ara, els va fer desgastar fins a entrar en conflictes d’egos amb les famílies, els amics i els quartos, naturalment.

La criatura es diu Frog In A Boiling Water, els hi ha produït Chris Coady i sortirà del tot a finals de maig via Fantasy Records (hauran acabat amb la paciència de Captured Tracks?). Per no haver de donar masses explicacions al procés, expliquen que tant el títol com l’àlbum sencer, fan referència a la història de La granota bullida, que l’escriptor nord-americà Daniel Quinn inclou en el seu llibre The Story Of B de 1996.

La banda en un comunicat ha compartit l’extracte de l’episodi de l’amfibi en qüestió: “Si deixes caure una granota en una olla amb aigua bullint, per descomptat que intentarà sortir-ne frenèticament. Però si la col·loques de forma suau amb aigua tíbia i baixes el foc, l’animal s’enfonsarà en una tranquil·la contemplació, igual com un de nosaltres en un bany d’aigua calentona, i al cap d’una estona, amb una cara de tòtil, es deixarà bullir sense resistència, fins a morir”.

Ho argumenten, creiem que molt encertadament, de la següent manera: ‘Entenem que la metàfora tracta sobre un col·lapse lent, malaltís i fastigosament banal de la societat sota el capitalisme en la seva etapa terminal, les brutals realitats que hem arribat a acceptar com a normals. Aquesta és l’aigua bullint i nosaltres les granotes. L’àlbum és més o menys una col·lecció de instantànies des de varis punts de vista que mostra com creiem que acabarà tot això i més concretament com es viu’. 

Comparteixen un primer tema, aquest Brown Paper Bag, acompanyat d’un vídeo on imiten una actuació en el Saturday Night Live on els presenta Fred Durst, cantant de Limp Bizkit. Croac!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada